Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu, yeminini içip de geldiğini belirterek,  “Biz UBP’yiz, başka partilerle karıştırıyorsunuz bizi” ifadelerini kullandı.

KKTC’ye inanan bir insan olduğunu vurgulayan Bakan Üstel, “Ben Turizm ve Çevre Bakanıyım. Bu ülkede yatırımların geçtiği bir bakanlıktır. Bu günlerde geldik ekonomimizde ne kadar daralma yaşandığını hep birlikte yaşadık. Her kesimden kesintiler yaptık, kendi maaşlarımızdan da” dedi.

Ülkenin önünü açmak için kendilerine gelen talepleri de değerlendirdiklerinden bahseden Üstel, “Bu bahsettiğiniz yatırım için de bana yakışmaz ama ben hiçbir zaman yalan söylemedim. Yalan söyleyenleri de hayretle izledim. Her platformda da tartışmaya hazırım” şeklinde konuştu.

“BİZİ BAŞKA PARTİLERLE KARIŞTIRMAYIN, BİZ UBP’YİZ”

Alınlarının açık olduğunu, hesap veremeyecekleri nokta olmadığını anlatan Ünal Üstel, “Biz UBP’yiz, başka partilerle karıştırıyorsunuz bizi. Bu ülkeyi yaşatmaya ant içmişiz” dedi.

Hükümetin takip edildiğinde, 1 Haziran ve 8 Haziran arasındaki yurt dışında kalan kendi vatandaşlarımızı ülkeye getirmek için charter seferler olduğunu hatrılatan Üstel, “8 Haziran’dan sonra da çalışan arkadaşlarımızın gelmesi için önünü açtık” ifadelerini kullandı.

Bu açılımlar yapılırken kurumsal bir yapıdan kendilerinden Lapta ile ilgili büyük bir yatırımın buraya gelmesi için bir talepte bulunulduğunu söyleyen Ünal Üstel, “Aciliyeti endir? Dedik. Gelen şirket uluslararası bir şirket. Dünyada 3’üncü büyük tur operatörü. Rusya’da tescil edilmiş bir şirket. Ama dünyanın her tarafında otelleri olan bir şirket. Böyle bir talep oldu” şeklinde konuştu.

Kendisine müracaat olduğunu, kendisinin de Bakanlar Kurulu’na götürdüğünü dile getiren Üstel, şunları kaydetti: “Neden götürdüm? Turizm yatırımıydı ve ben de Turizm Bakanıyım. Bu ihale çıktığında Şubat ayında iki şirket katıldı ihaleye.

Bir numaralı şirket ve iki numaralı şirket. Birinci şirketin mukaveleyi imzalaması için 49 yıllığına Bakanlar Kurulu’na ihale geldi. Akabinde Cumhurbaşkanlığı seçimi yasakları sonra da pandemi geldi. O süreç içerisinde Bakanlar Kurulu sözleşmesi imzalamadığı için belediyeye yolladı”

ŞAHALİ: “YALAN SÖYLÜYORSUN" - ÜSTEL: “SANA YAKIŞMIYOR”

CTP Milletvekili Erkut Şahali’nin “Yalan söylüyorsun” sözleri üzerine Üstel, “Sana yakışmıyor” yanıtını verdi.

“KONUNUN ARAŞTIRILMASINDA HİÇBİR ENDİŞEM YOK”

Uçağın inmesi için izin makamının Turizm Bakanlığı olmadığını, söz konusu insanların gittikleri Merit Hotelin de kendi sorumluluk alanı olmadığını vurgulayan Turizm Bakanı, şunları belirtti:

“Ben Bakanlar Kurulu’na getirdim. Bu insanlar buraya geldi, belediye ayrı telden çaldı, bu insanlar ihaleden çekildiğini belirtti. Dolayısıyla buraya turistik gezi için değil, iş için geldiler, ama bu sabah ihaleden çekildiğini açıkladı.

Konunun araştırılmasında hiçbir endişem yok. Birinci şirketin feragat açıklamasını sundum, araştırılsın. Bu şirket uluslararası şirket olduğu için ve başka ülkelerde de yatırımları olduğu için gelip yerinde görmek istediklerini söylediler.

Lapta bölgesine büyük bir turizm yatırımı olacağı, belediye ve bölgenin bu yatırıma ihtiyacı olduğu için Bakanlar Kurulu’na ilettim”