Geçitkale’de yol içerisinde Yüksel Yaramaz’ı bıçakla öldürmekle tehdit eden Hüdaverdi Diksoy tutuklandı.

Hakkında “Şiddet kullanma tehdidi”, “Korkutmak maksadıyla tehlikeli silah taşımak”, “Kanunsuz bıçak tasarrufu”, “İtale-i lisan”, “Rahatsızlık” ve “Uygunsuz tavır hareket” suçlamaları ile soruşturma başlatılan zanlı Diksoy bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Polis mahkemede, zanlı Hüdaverdi Diksoy’un, 7 Ekim 2021 tarihinde Geçitkale’de umumi bir yol olan Atatürk Caddesi içerisinde aralarında daha önceden husumet ve tartışma bulunan müşteki Yüksel Yaramaz ile karşılaşması üzerine, müştekinin üzerine koşup elinde tuttuğu 17 cm uzunluğundaki bıçağı müştekiye doğru sallayıp “Hazırım, korkmam, hade gel, ben senin kafanı keserim, sokarım sana bıçağı, köpek, şerefsiz” diyerek şiddet kullanma tehdidinde bulunduğunu açıkladı.

Ardından aynı gün zanlı ile müştekinin Geçitkale Karakolu’nda yeniden karşılaşmaları üzerine zanlı Diksoy’un, müştekiye hitaben ellerini sallayarak yüksek sesle “Şerefsiz çık dışarı” dediğini belirten polis zanlı suçüstü hali gereği tutuklandığını kaydetti.

Zanlının gönüllü ifade vererek işlediği suçları kabul ettiğini belirten polis, zanlının daha önceden işlemiş olduğu kanunsuz ateşli silah tasarrufu suçundan Mağusa Kaza Mahkemesi tarafından yargılanarak 2 yıl süreyle sulh ve sükununu koruyacağına dair 100 bin TL’lik kefalete bağlandığını anımsattı.

Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis Diksoy’un teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması, seyahat belgelerine el konulması, zanlının haftanın 1 günü ispatı vücutta bulunması, 7 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL meblağlı kefalet senedi imzalaması koşulu ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Editör: TE Bilisim