Sınırüstü yaşlı bakım evinde, 2020 ile 2021 yılları arasında engelli bir kıza defalarca cinsel tecavüzde bulunduğu iddiaları üzerine polisin yürüttüğü soruşturma kapsamında bazı tespitlerde bulunan polis, tutukladığı hemşire Akın Curcur’u İskele Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkardı.

Mahkeme, “Kendi rızası ile ilişkiye girmeye ehli olmayan engelli bir kıza cinsel tecavüz”, “cinsel saldırı” ve “vahim zarar” suçlamaları ile hakkında yürütülen soruşturma kapsamında zanlının 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

POLİS İDDİALARI ARAŞTIRIYOR

Polis mahkemede, zanlı Curcur’un 2020 ile 2021 yılları arasında görev yaptığı yaşlı bakım evinde, cinsel ilişkiye kendi rızası ile girmeye ehli olmayan engelli bir kıza defalarca cinsel tecavüzde bulunduğunu, göğüslerini ve saçını okşamak suretiyle cinsel saldırıda bulunduğunu ve müşteki hakkında doktor kontrol raporu temin edildiğini açıkladı.

Polis mahkemede, engelli kızın hamile kaldığı ve kürtaj iddiası olduğunu da aktarırken, zanlının polise verdiği ifadesinde iktidarsız olduğunu iddia ettiğini ve tüm bu hususların araştırılabilmesi için süreye ihtiyaç olduğunu belirtti. Polis yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlının 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, soruşturma maksatlı zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.