Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak bölgedeki vakalar ve son yaşanan gelişmeler ile ilgili değerlendirmede bulundu. Yeşilırmak, Yenierenköy bölgesinden 3 kişinin koronavirüs tedavisi gördüğünü söyleyerek temaslıları ile ilgili de gelişmeleri aktardı.

Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, sosyal medya hesabı üzerinden ülke genelinde artan vaka sayıları ve bölgede yaşanan son gelişmeler ile ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Yeşilırmak paylaşımında bölgeden 3 kişinin Koronavirüs testinin pozitif olduğunu ve tedavi süreçlerinin devam ettiğini kaydederken, vakaların temaslılarının ise bir kısmının otellerde, bir kısmının da evlerinde karantina sürecini tamamlamakta olduğunu açıkladı.

Temaslı bölge halkına yapılan ilk ve ikinci test sonuçlarının negatif olduğunu belirten Yeşilırmak, “bölgemizde yaşanan bu bulaşın kaynağının diğer bölgelerden gelen vatandaşlarımızdan kaynaklanmadığını sizlere bildirmek isterim. Yaşanan bulaşın kaynağı askerlik görevini yapan bir vatandaşımız kendi birliğinde farkında olmadan hastalığı kapıyor ve sonrasında haftasonu iznine çıktığında ailelerini ziyaret etmesinden kaynaklıdır. Avtepe köyünde çıkan son 2 pozitif vakamız da bu şekilde gerçekleşmiştir. Vatani görevini yapan askerimize ve diğer vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeşilırmak, paylaşımında, test sayısı arttıkça vaka sayılarında da artışların görüldüğünü ifade ederek, “sağlık sistemimiz alarm vermeye başladı. Sizlerden ricam 15 gün daha evinizde kalarak, komşularınızı ziyaret etmeyerek kendinizi ve ailenizi koruyun aksi takdirde yarın çok geç olabilir. Elzem ihtiyaçlar için evinizden çıktığınızda mümkünse yalnız çıkın ve maskenizi takarak mesafenizi koruyun. Toplum olarak 15 gün daha bu mücadeleyi hep birlikte verirsek daha önce olduğu gibi birlikte başarabiliriz” dedi.

Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak’ın paylaşımı şu şekilde:

"Yaşanan son gelişmeleri ve ülkemizdeki son durum ile ilgili sizleri bilgilendirmek isterim. Son günlerde adamızın genelinde olduğu gibi bölgemizde de vakalar görülmeye başlamıştır. Şuan için bölgemizde 3 vatandaşımız pozitif olarak tedavi altındadırlar. Bununla birlikte pozitif olan vatandaşlarımızın temaslılarının bir kısmı otellerde, bir kısmı da evlerinde karantina sürecini tamamlamaktadırlar. Temaslı vatandaşlarımıza yapılan 1'nci ve 2'nci test sonuçları çok şükür negatifdir. Muhtemelen cuma günü yapılacak 3'ncü test sonuçları da negatif olacaktır. Bölgemizde yaşanan bu bulaşın kaynağının  diğer bölgelerden gelen vatandaşlarımızdan kaynaklanmadığını sizlere bildirmek isterim. Yaşanan bulaşın kaynağı askerlik görevini yapan bir vatandaşımız kendi birliğinde farkında olmadan hastalığı kapıyor ve sonrasında haftasonu iznine çıktığında ailelerini ziyaret etmesinden kaynaklıdır. Avtepe köyünde çıkan son 2 pozitif vakamız da bu şekilde gerçekleşmiştir. Vatani görevini yapan askerimize ve diğer vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Sevgili vatandaşlarım, yaşadığımız ve içinde bulunduğumuz durum mart 2020 yılında yaşadığımız durumdan çok daha kötüdür. Test sayımız artıkça vaka sayımız da artıyor bu sebeple iç bulaşın çok fazla olduğunu görebiliyoruz ve durum her geçen gün daha da kritik bir hal almaya başladı. Yeni yapılan pandemi hastahanesi neredeyse doldu, aynı şekilde covid-19 için ayrılan yoğun bakım kapasitesi de doldu. Dolasıyla sağlık sistemimiz alarm vermeye başladı. Sizlerden ricam 15 gün daha evinizde kalarak, komşularınızı ziyaret etmeyerek kendinizi ve ailenizi koruyun aksi takdirde yarın çok geç olabilir. Elzem ihtiyaçlar için evinizden çıktığınızda mümkünse yanlız çıkın ve maskenizi takarak mesafenizi koruyun. Toplum olarak 15 gün daha bu mücadeleyi hep birlikte verirsek daha önce olduğu gibi birlikte BAŞARABİLİRİZ.

Sağlıklı ve güzel günler dilerim"

Editör: TE Bilisim