Bakanlar Kurulu toplandığı saatlerde Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği de Tarım Bakanlığı önünde toplandı.

Burada açıklama yapan Birlik Başkanı Mustafa Naimoğluları, sorunlarının bugün Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceğini belirterek, Bakanlar Kurulu sonrası Bakan Dursun Oğuz ile görüşeceklerini kaydetti.

‘Biz ürünümüzün fiyatını belirleyemeyecek noktadayız’ diyen Naimoğluları, hükümetin günü kurtarma gailesi içerisinde kendilerini yaklaştığının altını çizdi.

Naimoğluları, zamların geri çekilmesi gerektiğine vurgu yaparak, artan akaryakıt ve elektrik maliyetleriyle hayvancılık yapılamayacağını kaydetti.

“Bizim derdimiz geçim derdidir” diyen Naimoğluları, “Eğer paranız yoksa, eğer sorunlara çözüm üretemiyorsanız bu koltuklarda ne işiniz var?” diye sordu.

“Yollara döküleceğiz, isyan çıkacak”

Naimoğluları sözlerine şöyle devam etti:“Bakanlar Kurulu sonrası geri gelip Bakan’la görüşeceğiz. Ondan önce de diğer örgüt ve birliklerle görüşmemiz var. Amacımız hep birlikte hareket edip, yollara dökülmektir. Ne isterse olsun. Herkes battı. Bunu görmüyor musunuz? Bizim derdimiz ekmek derdi. O kadar zam yetmedi bugün arpaya da zam yapıldı. Halimizi görmüyor musunuz? Bu zamları geri alın yoksa ülkede isyan çıkacak”