Yeniden Doğuş Partisi Lefkoşa milletvekili Bertan Zaroğlu, sosyal medya hesabından Maliye Bakanlığı Serdar Denktaş ve El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç'a çağrıda bulundu. 
Zaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 

Maliye Bakanı  Serdar Denktaş' ın, El-Sen Başkanı’nın, maaşlara dokunulması konusunda, hükümete yönelik  “Bronzo ister..” şeklindeki tehditkar sözleri Dumanbet üzerine,

“Evet bizde Bronzo vardır.."
şeklinde cevap vermiş olması, düşündürücü olmasının yanı sıra,

Gerek devlet adamlığı kimliği, gerekse de taşıdığı soy adı açısından değerlendirdiğin de , hiç de uygun bir davranış biçimi değildir..

Yine Sn. Denktaş 'ın;
"...Ülkenin kaderi 600-700 kişin elinde değildir..."
ifadesine de katılmakla birlikte, gereksiz yere bronzo tartışmasına girmesi ve cevap verirken kullandığı üslubu ise, aynı nedenle, şiddetle eleştiriyorum..

Nitekim; buna karşın, Kubilay Özkıraç’ ın da haddini bilmeksizin, kendisine hitaben: "..Madem sende bronzo var, ‘Hodri Meydan’ çekmesine neden olması da, işin garip hatta tuhaf olan, başka bir boyutudur..

El-Sen Başkanı, elbette ki, HADDİNİ BİLMELİDİR!..

Çünkü, yine bu bağlamda, ÖZKIRAÇ' IN, DENKTAŞ' A hitaben:

"Ülkenin bu hale gelmesinin mimarlarından olan Serdar Denktaş’ın, konuşma hakkı yoktur. Kamu arazilerini yandaşlarına peşkeş çeken SERDAR DENKTAŞ DIR..." şeklide ifadeler kullanmış olması da, yapılan polemiğin seviyesini göstermekle birlikte, Sn. Denktaş' ın, bu iddialara ne cevap vereceği, şahsım da başta olmak üzere, kamuoyu  nezdinde merak konusu olmuştur..

Son olarak altını çizmek gerekir ki; HALKIMIZ HER DAİM DEVLETİN ŞEVKATLİ YÜZÜNÜ GÖRMEK İSTER..

ANCAK bilinmelidir ki;  GEREKTİĞİNDE , DEVLETİ ve DEVLET ADAMLARINI küçük düşürücü, keza devletin itibarını sarsıcı söylemlerde  bulunan kişi veya kişiler, (kim olur olsun) 'ADETA DEMİR YUMRUK GİBİ  SERT OLAN YÜZÜNÜ DE GÖRMEK ZORUNDA KALACAKTIR.
Saygılarımla..

Bertan Zaroğlu
YDP Lefkoşa Milletvekili

Editör: TE Bilisim