Zirvede ikinci gün…"Anastasiadis uzlaşmaz tutumunu sürdürüyor"

Cenevre zirvesine ikinci gün tüm hızıyla sürerken, Kıbrıs Postası'na konuşan üst düzey bir kaynak, sabah saatlerinde yapılan genel toplantılarda konuşan Rum Lider Nikos Anastasiadis'in 'uzlaşmaz' tutumundan hiç ödün vermediğini söyledi.

Kaynak "Nikos Anastasiadis tüm taraflar gibi kendisine tanınan açılış konuşmasını yaptı. Ancak yeni hiçbir şey söylemedi. Eski tutumundan zerre kadar değişiklik yok, aynı şeyleri tekrar etti" ifadelerini kullandı.

Bahse konu ifadelerin Kıbrıs Türk tarafı nezdinde nasıl yankı bulduğu yönündeki soruya ise "Aynı şeyleri tekrar etmesi olumlu değil" diye cevap veren kaynak, Genel Sekreterin "yeni ve yaratıcı fikirler" yönündeki çağrısını hatırlatarak "yeni fikirler değil, eski fikirlerin kelimesi kelimesine tekrar ifadesi oldu" diye konuştu.

Sabah saatlerinde BM Milletler Sarayında başlayan ikinci günün ilk bölümü Genel Sekreterin açılış konuşmasıyla başladı. Ardından söz alan katılımcılar da kendi hitaplarını yaptılar. Zirve öğleden sonra ikili görüşmelerin yanı sıra çeşitli temaslarla sürecek.