İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, E-Vize Otomasyon Sistemi’nin hayata geçmesinin ülkenin güvenliği açısından özellikle hassasiyet gösterdiklerini ifade ederek, “Ülke güvenliği ve huzuru gelecek için önemlidir” dedi.

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Meclis kürsüsünden ülke güvenliği ve E-Vize Otomasyon Sistemi ile ilgili bir konuşma yaptı.

“Ülke güvenliği ve huzuru bu ülkenin geleceği için önemlidir” şeklinde konuşan Öztürkler, ülke güvenliği konusunda daha dikkatli olunması konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

Temmuz ayında hayata geçirilmesi planlanan E-Vize Otomasyon Sistemi’nin tüzüğünün bu hafta içerisinde Bakanlar Kurulu’ndan geçeceğine değinen Öztürkler, esas doğrunun kişilerin bir suça karışmadan adaya gelişlerin kontrol edilmesi olduğunu dile getirdi.

“E-VİZE OTOMASYON SİSTEMİ’NE ÜLKE GÜVENLİĞİ AÇISINDAN HASSASİYET GÖSTERİYORUZ”

Öztürkler, E-Vize Otomasyon Sistemi’nin hayata geçmesine ülkenin güvenliği açısından özellikle hassasiyet gösterdiklerini de ifade etti.

“Ülkenin nüfus politikası da ayrıca önemli” diyen Öztürkler, İçişleri Bakanlığı’nda en zorlandıkları noktalardan bir tanesinin belli noktalarda olan 3. ülke uyruklu kişiler olduğunu kaydetti.

“1 YILIN İÇİNDE 350’YE YAKIN 3. ÜLKE VATANDAŞI EVLİLİK KAYNAKLI ‘VATANDAŞLIK’ ALDI”

Öztürkler, 1 yılın içerisinde 350'ye yakın 3. ülke uyruklu kişinin evlilikten dolayı vatandaşlık aldığını da belirterek, “Ülkeye giriş politikalarının düzenlenmesi gerekir, diğer türlüsü çok mümkün değildir” dedi.

Editör: Haber Merkezi