Fransa, İtalya ve Kıbrıs Rum kesiminin ortak askeri eğitim tatbikatları hakkında açıklama yapan Zorlu Töre, “Diyalog yoluyla ortak yol bulunmasını istiyoruz” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Yunanistan, Fransa, İtalya ve Kıbrıs Rum kesiminin ortak askeri eğitim tatbikatları yapmasının asla kabul edilemez olduğunu vurguladı.

1959-60 Londra ve Zürih Anlaşmalarına da aykırı olan bu faaliyetlerin ve gerginliğinin daha da artmasının üzüntü verici olduğunu belirten Töre, “Diyalog yoluyla ortak yol bulunmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Zorlu Töre, şunları kaydetti:

“Bölgemizde savaş istemiyoruz ama Kıbrıs Türk halkının ve Türkiye’nin haklarını feda edemeyiz. Yunanistan’ın ve Kıbrıs Rum kesiminin maceracı yaklaşımlarına destek veren, ortak olan ülkeler savaşın tetikleyicisi oluyorlar.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin devamını sağlamak, Türkiye’nin daha etkin ve fiili durumunu kuvvetlendirmek tek seçenek haline gelmiştir.

AB’nin Lider ülkeleri BM daimi konsey üyeleri bu kadar açık bir şekilde Rum ve Yunanlılara destek verirse bize düşen sorumluluk AB’ne ve Birleşmiş Milletler konsey üyelerine güvenmektir”

Editör: TE Bilisim