Hükümet kurma çalışmaları kapsamında Ersin Tatar başkanlığındaki Ulusal Birlik Partisi (UBP) heyetinin ilk durağı Cumhuriyetçi Türk Partisi  (CTP) oldu.

Saat 10’da başlayan görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

İki lider görüşme sonrası CTP binasının önünde basına kısa açıklama yaptı ve soruları yanıtladı.

Ersin Tatar

İlk sözÜ alan UBP lideri Ersin Tatar, “Güzel bir sohbet oldu. İçinde bulunduğumuz sıkıntıları göz önünde bulundurarak, görüşmelere başladık. Öncelikle Meclis’te 12 vekille en çok sandalyeye sahip CTP’yi ziyaret etmek ve süreci değerlendirmek demokrasi sürecini gereğidir” dedi.

Tekrar görüşme ve CTP ile koalisyon ihtimali sorulan Tatar, “Tekrar görüşme olabilir, içeride ihtimalleri konuştuk. Zaten süreç ya CTP, ya HP ya da erken seçim şeklinde ilerleyecek. İlk görüşmeyi yaptık. Bilahare detaylar görüşülür, Bu ön görüşmeydi” yanıtını verdi.

Tufan Erhürman

Ardından söz alan CTP lideri Tufan Erhürman ise, “CTP olarak sorumlulukla davranmayı hedef aldık. Hükümet kurma görevinin bir an önce UBP’ye verilmesini söyledik. UBP, demokratik teamüllere uygun şekilde ilk ziyaretini CTP’ye kralbet giriş gerçekleştirdi. Teşekkür ediyoruz. Başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Erhürman, koalisyon olasılığı ile ilgili soruya da, “Gündemde bir hükümet formülü var, bu konuda çalışma yapacaklar. Şu anda ön görüşme yaptık. Kendi kurullarımızda değerlendirmedik. Çalışmaları yürütmeleri düşüncesindeyiz” cevabını verdi.

Görüşme programı

UBP heyeti CTP’nin ardından saat 11.00’de Halkın Partisi, 14.00’de Demokrat Parti, 15.00’de Toplumcu Demokrasi Partisi ve son olarak da 16.00’da Yeniden Doğuş Partisi’ni ziyaret edecek.

Editör: TE Bilisim