Deniz Çakır'dan 'Yaprak Dökümü' itirafı: Ferhunde kötü bir kadındı ama...

Ünlü oyuncu Deniz Çakır 'Fatih Altaylı ile Bire Bir' programına konuk oldu. Deniz Çakır programda hem 'Yaprak Dökümü'nden hem de dizide canlandırdığı Ferhunde karakterinden bahsetti.

Oyuncu kadrosunda Halil Ergün, Güven Hokna, Gökçe Bahadır, Fahriye Evcen, Bennu Yıldırımlar, Neslihan Atagül ve Tolga Karel'in yer aldığı 'Yaprak Dökümü'nün Ferhunde'si Deniz Çakır, bir döneme damga vuran diziyle ilgili çarpıcı bir itirafta bulundu.

'Ferhunde' rolünün 'üzerine yapışması hakkında ünlü oyuncu, "Dizinin hem uzun yıllar devam etmesi, hem de yazar-oyuncu ilişkisinin çok iyi olması etkiliydi. O rol kıymetlimdi. Ferhunde kötü kadındı ama bana bilmediğim çok şey öğretti. Kadın olarak yaşamadığım bir sürü duyguyu yaşattı" dedi.

Oyunculuğun çok keyifli olduğunu belirten Deniz Çakır, "Üzerine para verip yapabileceğim bir iş. Hobim, keyfim, zevkim. Dolayısıyla bunu iyi ve nitelikli yapmaya çalışıyorum. Çok sık iş kabul etmiyorum, gerçekten senaryoya inanmam gerekir. İnanmadığım bir şeyi yapamam" şeklinde konuştu.

'KENDİME ÇOK İNANMAMIŞTIM'

Sanat hikayesini anlatan Çakır, "Oyunculuk çok hayranlık duyduğum bir meslekti. Gazeteci ya da avukat olmak isterdim. Konservatuvar sınavına girdim ama kendime çok inanmamıştım. Ardından Hacettepe Üniversitesi'ni kazandım. Zeynep Eronat'ın Ankara Devlet Tiyatrosu'ndaki 'Goya' oyununu izledim, hayran kaldım. O an sahnede olmak istediğimi hissettim" ifadelerini kullandı.

39 yaşındaki oyuncu, "Bir diziye başlayacaksam kadroda kimlerin olduğuna dikkat ederim. Benden gençse olsa, büyük de olsa... Çünkü alışverişimiz olacak. Oyunculuğa benim gibi bakan, saygı duyan, bu işi severek yapan insanlarla çalışmak istiyorum. O zaman çalışmak çok güzel" açıklamasını yaptı.

Deniz Çakır, 'Yaprak Dökümü'nün yanı sıra 'Avrupa Yakası', 'İffet', 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' gibi çok izlenen dizilerde de rol aldı.