Gülşen'e imam-hatip liselilere yönelik sözleri nedeniyle soruşturma! Savcılığa götürülecek
 Ünlü şarkıcı Gülşen'e bir konserinde sarf ettiği "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi sapıklığı oradan geliyor" sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldı. Şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan açılan soruşturma çerçevesinde, kolluk kuvvetleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına götürülecek. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği de Gülşen'e tepki göstererek hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen hakkında, hakkında imam-hatip liselilere yönelik sözleri nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.
"HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK VEYA AŞAĞILAMA"
Başsavcılık, şarkıcı Gülşen'in konser verdiği sırada sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılmasına karar verdi.

O SÖZLERİ SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Sahnede giydiği kıyafetleriyle sık sık gündem olan şarkıcı Gülşen, geçtiğimiz Nisan ayında verdiği bir konserdeki sözleri sosyal medyada gündem oldu. Gülşen'in bir kişiyle ilgili olarak "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi. Sapıklığı oradan geliyor herhalde" dediği duyulurken, o anlarda çekilen bir video ise sosyal medyada paylaşıldı. Gülşen'in bu sözleri sosyal medyada tepkilere neden oldu.

İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ AÇIKLAMA YAPTI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği de yaptığı açıklamayla Gülşen hakkında hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu. ÖNDER'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Toplumu ifsat etmeyi kendisine vazife edinmiş, sanatı (!) ile konuşulamayan bir şahsın İmam Hatip camiasıyla ilgili hadsiz ifadelerini, iftira ve hakaret içeren ithamlarını aynen kendine iade ediyoruz. Şahsın hezeyanlarına karşı hukuki süreç başlatıyoruz. Aziz milletimizin göz bebeği olan İmam Hatip okullarımızın mezun ve mensuplarının bu gibi şahısların çirkin propagandalarına ve ucuz yollu gündemde kalma amaçlarına malzeme yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz."