Hadise, eşitsizliğe isyan etti

Hadise, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle, dün bir konferansta konuştu. Şarkıcı “Kliplerde biz kadınlar bir aşk sahnesi çektiğimiz zaman tepki alıyor. Klibim yasaklandı. Erkek sanatçılarda bu tepkileri görmüyorum” dedi. Hadise'nin 2017'de çektiği 'Sıfır Tolerans' klibini yayınlayan kanallara ceza yağmıştı.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle dün bir konferansta konuştu. Kendisi ve ailesiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı...

Çocuklara olan ilgimi herkes bilir. Zorlandıkları alanlarda farklılık yaratabilmek benim için güzel bir güç. Bunu ismimin gücüyle yapabiliyorsam ne mutlu bana.

Ben de küçük yaşta hem çalıştım hem okudum. 15 yaşındayken fırında işe girdim çalıştım. O yüzden hayallerinin peşinden koşabilmek nedir çok iyi bilirim.

Benim şarkılarım, hep kadının gücünü anlatan hikayelerdir. Hep böyle düşünüyordum, hep de böyle düşüneceğim.

Belçika’da ayrımcılık, ırkçılık yaşadım. “Pis Türk” lafını çok duymuşumdur. O yüzden hep daha iyi olmak için kendimi zorladım. Ve başardım.

Zorbalık her zaman kötü yorumlanmamalı. Bunu yaşadım ama avantaja çevirdim. Bana yapılan saldırılarla güçleniyorum. Sanıyorlar ki ezeceğiz. Yo! Siz konuşun yani. Hayat çok kısa, çok güzel bence.

ROL MODELİ ANNESİ

ROL MODELİ ANNESİ 

Biz 4 kardeşiz. Ben 11 yaşındayken annem babamdan boşandı. Bizim için çok travmatik bir süreçti. Annemin parası yoktu. Ama yine de “Bu kararı almak zorundayım” dedi. Onu izlerken “Bu nasıl kadın, nasıl bir güç?” dedim. Ne istediğini bilen çok net bir kadındı. Annem hep rol modeldir benim için.

Annem “Ne olursa olsun, kimi severseniz sevin fark etmez. Yeter ki kendi ayaklarınızın üstünde durun, kendi paranızı kazanın” der.

SUSMAYA DEVAM

SUSMAYA DEVAM 

5 aylık evliliğin ardından geçen ay Mehmet Dinçerler’den olaylı bir şekilde ayrılan Hadise, boşanma sonrası suskunluğunu sürdürdü. Konferans sonrası soru almayan şarkıcı, otelin mutfak bölümünden çıkış yaptı.

Editör: TE Bilisim