Sinema ve dizilerde oyuncular bazen kendilerini role o kadar kaptırıyor ki, harika bir sahnesinin ortaya çıkmasını sağlıyorlar. Buna 'doğaçlama' deniliyor. Yani senaryodan bağımsız sahneler... Doğaçlama sahne bazen o kadar ani gelişiyor ki, diğer oyuncular bile şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Özellikle söz konusu 'öpüşme' olunca, işler daha da şaşırtıcı olabiliyor. İşte yüreklerimizi çalan en iyi 10 doğaçlama öpücük sahnesi.

 

1- Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard

Brightside'ın haberine göre, Jurassic World filmindeki Howard'ın Pratt'i kurtardığı bir sahne var. Bu sahnede Pratt, senaryoda olmayan bir öpücükle karşılık veriyor. Öpücük karşısında Howard'ın ne kadar şaşkına uğradığını sağ tarafta görmek mümkün :) Senaryoda olmayan bu sahnenin ardından tüm çekim ekibi oyunculara tezahürat yaptı.

2- Steve Carell ve Oscar Nunez

The Office dizisinde Steve Carell’in bir yanının eşcinsel olduğunu öğrendiği bölümde Oscar Nunez'ı öpmeye karar veriyor. Nunez, "Beni öpmemesi gerekiyordu. Sadece sarılması gerekiyordu ve sarılmaya devam etti" diyor.

3- Bill Murray ve Scarlett Johansson

Bill Murray, Lost in Translation'ın çekimleri sırasında içgüdüsel olarak Scarlett Johansson'ı öpüyor. Murray sahne hakkında, "Her iki karakterin de birbirine dokunduklarını bildikleri şefkatli bir veda olması gerekiyordu" diyor.

4- Miley Cyrus ve Liam Hemsworth

Miley ve Liam’ın geçmişteki aşkı The Last Song setinde filizlendi ve hepsi bu plansız öpücükle başladı. Hemsworth sonrasında şu açıklamayı yaptı:

o sahnenin komik yanı, sahnede aslında öpücük olmamasıydı.

5- Max Greenfield ve Jake Johnson

New Girl dizisinde Greenfield ve Johnson’ın karakterlerinin birbirini öpmeye çalışması sürekli yapılan bir şaka haline gelmişti. Max ise bir sahnede Jake'i gerçekten öptü.

6- Indira Varma ve Gemma Whelan

Game of Thrones'ta önceden yazılmamış bir öpücük sahnesinin olması her ne kadar şaşırtıcı olsa da, Varma ve Whelan'ın karakterleri 7. sezonda bir araya geldiğinde, sahneyi ateşli bir öpücükle bitirmek oyunculara daha makul geldi.

7- Helena Bonham Carter ve Julian Sands

Tüm zamanların en romantik filmlerinden biri olarak kabul edilen A Room with a View'in ikonik öpücük sahnesi herkesin kalbini çalabilir. Helena Bonham Carter o sırada 18 yaşındaydı ve deneyimsizdi. Carter, Sands onu öptüğünde ise gülmemek için kendini zor tuttuğunu söylüyor.

8- Jennifer Lawrence ve Amy Adams

American Hustle filminde rol alan Amy Adams ve Jennifer Lawrence, kavga sahnesini senaryoyla uzaktan ya da yakından alakası olmayan bir öpücükle bitiriyor.

9- Mark Hamill ve Carrie Fisher

Star Wars: The Last Jedi filminde iki kardeşi canlandıran Mark Hamill ve Carrie Fisher'ın yıllar sonra yeniden bir araya geldikleri sahne şüphesiz en dokunaklı olanıydı. Mark Hamill o sahnede kayboluyor ve Carrie Fisher'ın alnına plansız ama yumuşak bir öpücük konduruyor. Bu da karakterler ve oyuncular arasında bir veda oluyor.

10- Woody Harrelson ve Elizabeth Banks

The Hunger Games serisinin son bölümünde Woody Harrelson ve Elizabeth Banks arasındaki bu öpücüğün olacağını kimse tahmin edememişti. Banks bir açıklamasında, "Woody ve ben o ana gittik, bu senaryoda yoktu, onu değiştirdik. Bunu yaptık ve yönetmen bayıldı" dedi.