Ataşehir'de 30 Nisan 2022 tarihinde verdiği verdiği konserde imam hatiplilere yönelik sözlerinden dolayı hakkında dava açılan Gülşen Çolakoğlu, 25 Ağustos 2022'de tutuklanmış, daha sonra ise tahliye edilmişti. Ünlü şarkıcının, 250 bin TL'lik teminatla yurt dışı yasağı kaldırılmıştı. Gülşen ile ilgili devam eden davada bugün karar çıktı.

Son Dakika... Şarkıcı Gülşene 10 ay hapis cezası

Şarkılarıyla herkesin beğenisini toplayan Gü

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın bugün görülen duruşmasına sanık Gülşen Çolakoğlu katılmazken avukatları hazır bulundu.

“YARGILANMASININ TEK SEBEBİ ‘GÜLŞEN’ OLMASIDIR”

Duruşmada son savunmalarını yapan Gülşen’in avukatları, her müştekinin ifadesinin alınmadığını belirterek, “Dosyada eksikler vardır. Çoğu müşteki zorla getirilme kararına rağmen talimat mahkemelerinde ifade vermemiştir. Duruşmaları bile takip etmiyorlar” dedi. Avukatlar ayrıca, “Müvekkilin yargılanmasının tek sebebi Gülşen olmasıdır. Kullandığı ifade hukuki çerçevede kaba bir söz olarak nitelendirilebilir” dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme Gülşen’i, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Gülşen’in duruşmadaki saygılı tutumu ve davranışları nedeniyle iyi hal indirimi uygulayan mahkeme cezayı 10 aya düşürdü. Mahkeme ayrıca hükmün açıklanmasının da geri bırakılmasına karar verdi. Gülşen 5 yıl boyunca aynı suçtan bir ceza almazsa aldığı bu cezada düşecek.

Son Dakika... Şarkıcı Gülşene 10 ay hapis cezası

GÜVENCE BEDELİ İADE EDİLECEK

Ayrıca Gülşen’in yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için mahkemeye ödediği 250 bin liralık güvence bedelinin de kendisine iade edilmesine karar verildi.

UZUN SÜRE SONRA İLK PAYLAŞIM

Öte yandan ünlü şarkıcı, uzun zamandır paylaşım yapmıyordu. Son konserinden aylar sonra Instagram'da ilk kez paylaşımda bulunan şarkıcı, takipçilerini heyecanlandırmıştı. Gülşen, paylaşımında "Bazı kavuşmalara az kaldı" ifadelerine yer vermişti.

Son Dakika... Şarkıcı Gülşene 10 ay hapis cezası

Gülşen tarzını konuşturdu! 'Başkası giyse hayatta yakışmazdı'

Gülşe

lşen, uzun zamandır gündemin öne çıkan isimleri arasında yer alıyor. Ünlü şarkıcının 30 Nisan 2022'deki İstanbul konseri sırasında imam hatiplilerle ilgili sözleri olay olmuştu.

SERBEST BIRAKILMIŞTI

Gülşen'e İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatılmıştı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Gülşen, cezaevindeki dördüncü gününde adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Son Dakika... Şarkıcı Gülşene 10 ay hapis cezası

250 BİN TL'LİK TEMİNATLA YURT DIŞI YASAĞI KALDIRILDI

Mahkemenin iddianameyi kabul edip adli kontrolleri kaldırmaması üzerine itiraz üzerine, Gülşen'e yurt dışına çıkış yasağı konulmasına ve en yakın karakola her hafta perşembe günü imza atma şartı da konulmuştu. 21 Ekim 2022'deki ilk duruşmada ise İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi, Gülşen hakkındaki yurt dışı yasağının devamına, ancak  imza verme şartının ise kaldırılmasına hükmedilmişti. Avukatlarının yeniden yaptığı itiraz üzerine bu kez İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla, 250 bin TL'lik güvence miktarının yatırılmasından sonra Gülşen hakkındaki yurt dışı yasağı da kaldırılmıştı.

Son Dakika... Şarkıcı Gülşene 10 ay hapis cezası