Yılmaz Gruda hastaneye kaldırıldı

Yeşilçam'ın duayen ismi Yılmaz Gruda hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun menajeri Tümay Özokur, Sağlık Bakanlığı'na ve Bakan Fahrettin Koca’ya seslendi. Özokur, sosyal medya hesabından "Lütfen yoğun bakımda tedavisi yapılsın" ifadelerini kullandı.

En son dijital dizi platformunda yayınlanan Şahmaran dizisiyle izleyici karşısına çıkan usta oyuncu Yılmaz Gruda’dan kötü haber geldi.

92 yaşındaki sanatçı bir süredir, ileri yaşının da verdiği nedenlerden dolayı sağlık sorunlarıyla boğuşuyordu. Duayen isim hastaneye kaldırıldı.

Oyuncunun menajeri Tümay Özokur, Instagram hesabı üzerinden bakanlığa seslendi, yardım istedi. Özokur çağrısında şu sözlere yer verdi:

Ustamız, hocamız Yılmaz Gruda Şişli Etfal Seyrantepe Kampüsü kırmızı alanda yatmakta… Hekimler yoğun bakım ya da servise karar vermek üzere… 4 gün önce serviste 5 gün yatırıldı ve düzeldi diye çıkarıldı. Lütfen yoğun bakımda tedavisi yapılsın.

YILMAZ GRUDA KİMDİR

YILMAZ GRUDA KİMDİR? 

14 Temmuz 1930 İstanbul doğumlu olan sanatçı, Ankara Ticaret Lisesi mezunudur. 1956 yılında girdiği Cep Tiyatrosu'nda başlayan oyunculuk yaşamı, Ankara Devlet Tiyatrosu'na ait Küçük Tiyatro'da devam etti.

Yılmaz Gruda ile Ayşen Gruda bir süre evli kalmış oyunculardır. Ünlü oyuncu Ayşen Gruda’nın asıl adı Ayşen Erman’dır. Ayşen Erman 1965’te Yılmaz Gruda ile evlenmiş ve onun soyadını almıştır. Kızları Elvan doğunca Ayşen Gruda bir süre tiyatroya ara vermiştir.

Ayşen Gruda, 1976 yılında Yılmaz Gruda’dan boşandıktan sonra soyadını kullanmayı sürdürmüştür. Bu arada Ayşen Gruda 2019’da vefat etmiştir.