Türkan Şoray'a Kuşadası'nda sevgi seli! 'Baba sevgisinden mahrum yaşadım'

Türk sinemasının efsane isimlerinden Türkan Şoray, Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde, Ada Modern Sanat Galerisi’nde düzenlenen söyleşide Kuşadalılarla bir araya geldi. Sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği usta oyuncu; gençlik yıllarını, sinemaya adım atma hikayesini ve unutamadığı hatıralarını paylaştı.

Kuşadası Belediyesi ve KUSAV iş birliğinde kente kazandırıldığı günden bu yana sanat dünyasının önemli isimleri ağırlayan ve birbirinden seçkin sanat eserlerine ev sahipliği yapan Ada Modern Sanat Galerisi’nin konuğu bu kez ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘Vesikalı Yarim’ ve ‘Bodrum Hakimi’ gibi unutulmaz filmlerde rol alan Türkan Şoray oldu.

"KUŞADASI'NA YERLEŞMEYİ ÇOK İSTERİM"

Bircan Usallı Silan moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşinin başında hayranlarına seslenen Türkan Şoray, Kuşadası’na hayran kaldığını belirterek, “Sevgili Kuşadalılar hepinizi sımsıcak sevgiyle kucaklıyorum. Şu an karşımda çok güzel ve samimi insanlar görüyorum. Kuşadası’na çok ısındım, çok sevdim. Buraya yerleşmeyi çok isterim” dedi.

Türkan Şoraya Kuşadasında sevgi seli Baba sevgisinden mahrum yaşadım

"SEVMEK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU"

Sinema sektörüne adım atmadan önceki hayatının hüzünlü geçtiğini belirten sanatçı, "Çocukken sadece annem başımı okşuyordu. Biraz baba sevgisinden mahrum yaşadım, tam sevgiye doyamadım. Yalnız bir aileydik. Sonra hayatımda çok güzel bir şey oldu ve sinemayla tanıştım. Ben sinemayı çok sevdim; sinema sayesinde de insanlar beni çok sevdi. Hayatta sevgi ve sevmek çok güzel bir duygu. Zaten sevgiyle hayatta güzelleşmeyecek hiçbir şey yok. İşinizi sevgiyle yaparsanız başarılı olursunuz. Yakınlarınıza ve dostlarınıza sevgi gösterirseniz o sevgi giderek büyür. Sevgi insana mutluluk katarak dünyayı güzelleştirir” şeklinde konuştu.

"FİLMLERİMDE HİÇ SUNİ GÖZYAŞI DÖKMEDİM"

Sinema kariyerinin büyük bir bölümünün aşk filmleri çevirerek geçtiğini ifade eden Türkan Şoray, şu ifadeleri kullandı:

Profesyonel oyunculuk dersi almadan sinemaya başladım. Kamera önünde hep iç güdülerim ve duygularımla oynadım. Kalbinizde aşkı hissetmeniz lazım ki oynayabilesiniz. Hiçbir filmimde suni gözyaşı dökmedim. O yüzden kameranın çekime başlamasıyla durması arasında geçen sürede bütün duyguları hissederek ve yaşayarak karakteri canlandırdım.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile eşi Duygu Günel, KUSAV Başkanı Levent Köylü, televizyoncu ve müzisyen Ayhan Sicimoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşen söyleşide usta sanatçı hayranlarının yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaştı.