4 Ekim'de yayınlanan "Lefkoşa-Girne yoluna bu tabela kimin için konuldu?" başlıklı haberimiz: 

Gün geçmiyor ki ülkemizde güldüren ve güldürürken düşündüren yol tabelaları ile karşılaşmayalım...

 Trafik levhaları sürücüler için hayati önem taşıdığı gibi ülke trafiğini rahatlatmak açısından da önemlidir. Bu levhalar seyir halinde olan sürücülerin dikkatini çekecek noktalara yerleştirilerek, güzergah ile ilgili bilgi vermektedir.    Lefkoşa-Girne yolunda, St.Hilarion kavşağını geçtikten yaklaşık 1 km sonra, yolun sağ tarafındaki bariyerlere yerleştirilmiş altlı üstlü iki trafik levhası bulunmaktadır. Bunlardan alttaki “SAĞA DÖNÜŞ YASAK”, üstteki ise “MECBURİ İSTİKAMET SOL” anlamındaki trafik levhalarıdır. Lefkoşa-Girne yolunun yenilenmesinin sonrasında tabelaların, bariyerlerin, yol çizgilerinin de yenilenmesi ülke trafiği adına Karayolları Dairesi’nin yaptığı güzel icraatlardandır.

 

 Buraya kadar her şey normal, olması gerektiği gibi, fakat asıl soru şu: “Yol olmayan bir noktaya konumlandıran trafik levhalarının trafiğe katkısı nedir?” “Hangi sürücü için bu tabelalar buraya yerleştirildi? “Bu tabelaları buraya bin bir emekle yerleştiren Karayolları Dairesi personeli yolun soluna bakıp yol olmadığını hiç mi fark etmedi?” Biz bir anlam veremedik… Yine de bu tabelanın bir işlevi var. Ülkemizde gülmeyi unuttuğumuz şu günlerde bu anlamsız tabela tebessüm etmemize sebep oluyor….

Haberin yayınlanmasının ve sosyal medyada çokça paylaşılmasının ardına yetkililer derhal yapılan hatayı farkederek düzelttiler.