LEFKOŞALILARIN HAYATLARINA DOKUNAN PROJELER… Lefkoşa, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin arka arkaya hayata geçirdiği projelerle büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, göreve geldiğinden bu yana tüm Lefkoşalılar için yaşanabilir, gurur duyulur bir başkent yaratma hedefiyle çalıştıklarını, 3 yıllık çalışmanın sonunda birbiri ardına hayata geçen projelerin Lefkoşalıların hayatında gözle görülür bir fark yarattığını belirtti.

“GURUR DUYACAĞIMIZ İŞLERE İMZA ATTIK”… LTB’nin geride kalan 3 yıllık çalışmaları ile ilgili olarak Gıynık Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Harmancı “Yaklaşık 2 yılı ağır pandemi koşullarında olmak üzere 3 yıllık çalışma döneminde geriye baktığımda tüm zorluklara rağmen hep birlikte gurur duyacağımız işlere imza attığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Eksiklerimiz yok mu? Elbette var. Ama Lefkoşa’yı herkesin, özellikle de gelecekte çocuklarımızın gururla yaşayacağı bir kente dönüştürme mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

BAŞKENTE YAKIŞAN BİR KÜLTÜR- YAŞAM ALANI… Merkez Lefkoşa projesinin başkente yakışan bir alışveriş- kültür ve yaşam alanı olarak son dönemin en dikkat çekici işlerinden biri olduğuna işaret eden Harmancı “sadece eski ve yetersiz kalan Pazar alanını modern bir kent Pazar alanına taşımakla kalmadık, aynı zamanda örneği Avrupa kentlerinde görülebilecek, başkente yakışan açık pazarı, çarşısı, etkinlik alanlarıyla gerçek bir kültür-yaşam merkezi de kazandırmayı hedefledik.” Dedi. 300 kamyonluk çöplükten 117 kolonla bir alışveriş yaşam ve kültür merkezini ayağa kaldırdıklarını anlatan Harmancı, “Merkez Lefkoşa, şehrin o eski, hüzünlü haline yaşam enerjisiyle dolu güçlü bir gelecek umuduyla verilmiş bir cevaba dönüştü” derken duyduğu gururu da gizlemiyor.

KAOS İÇİNDEKİ LTB ÇOK GERİDE KALDI

Merkez Lefkoşa’nın belediye binasının önünden siyah dumanların yükseldiği, grevlerin ve kaos ortamının bulunduğu Lefkoşa ve LTB’nin, yapısal değişiminin, kurumsal yükselişini, şehri sarıp sarmalayan dokusunu ve tüm renklere çevresinde yer veren bir pusula ile yol gösterişini simgelemeyi hedeflediğini anlatan Harmancı sözlerine devamla “%85’i öz kaynak yatırımı ile hem belediyemizin hem de Lefkoşa’mızın yeniden ayağa kalkışının en somut örneklerinden biridir. Projenin tüm süreçlerinde ilgili paydaş ve dairelerden resmi görüşler alınarak tasarlanan Merkez Lefkoşa, yoğun çalışmalarımızın ardından hem Lefkoşalılara hem de ülke insanımıza hizmet veriyor” dedi.

“LEFKOŞALIYA YAKIŞIR BİR PROJE”

Yüzde 15’lik bölümünün TC Ekonomi ve Kalkınma İşbirliği Ofisi’nden sağlanan 10 milyon TL lik yatırımla Lefkoşa’ya 300 standlık Pazar alanı, 460 araçlık otopark alanı, çok amaçlı toplantı, konser ve sergi alanları, çocuk oyun alanını da içeren Merkez Lefkoşa’nın tümüyle “engelsiz” bir mimari anlayışı ile yapılandırıldığına vurgu yapan Harmancı “Teraslı restoran ve cafesi, tamamen ücretsiz internet hizmeti, 7/24 güvenlik kameraları, emzirme ve bebek bakım odalarıyla her yaştan Lefkoşalı’nın gönül rahatlığıyla zaman geçirebileceği bir merkezi kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.