1997'den bu yana milletvekili olan Amess, seçim bölgesi olan Essex'teki toplantısı sırasında bıçaklı saldırıya uğramıştı. Seçim bölgesinde toplantısı sırasında bıçaklı saldırıya uğrayan 69 yaşındaki Amess'in yaşamını yitirdiğini bildirdi. 

Kanal T haber merkezi İngiliz  Milletvekili Sir David Amess’in ölüm haberi üzerine Ammess'e en yakın isimlerden olan Mehmet Ali Bey'e mikrofonu uzattı. 

Mehmet Ali Bey yakın dosttu  Sir David Amess’i şöyle anlattı : 

İngiltere'nin en iyi milletvekililerinden biriydi. David'i 38 senedir tanıyorum. Beraber birçok çalışmalarımız oldu.  Kıbrıs Türk halkına nasıl yardım olabileceğine dahil gibi birçok konuşmalarımız mitinglerimiz ve her şeyimiz beraberce oldu. Ailece görüşüyorduk. Çok iyi ve temiz bir adamdı. Bizde bir deyim vardır karıncayı ezmez diye David öyle birisiydi. Kimseyi inciltmez herkese yardım eder ve devamlı olarak da kazandı. Bütün bunları halka karşı yaptığı yardımlaraı yardımlara borçludur. 
  Kıbrıslı Türklere çok yakın bir milletvekiliydi. Sözü geçen bir milletvekiliydi. Bu adamı Kıbrıslı Türklerin kaybetmesi de iyi olmamasıyla birlikte  bizim için büyük bir kayıptır. Çünkü sesimizi orda parlatomento da  duyuyabilen kişiler arasında baştaydı. Allah rahmet eylesin ailesine başsağlığını ben Özel Olarak da ilettim. Gidemedim ama maalesef büyük bir sporterimizi kaybetmiş olduk. 
   

Mehmet Ali Bey : "David'i bizim hepimizin Boris Johnson'un da  diğer milletvekillerinde politikasında ortak bir düşüncemiz vardır ki terörizme Kurban aldılar" 

Niye terörizm olarak düşündük?  çünkü David çok temiz bir adamdı ancak;  temiz ve  bütün İngiltere tarafından sevilen birini alırsan yaparsan bıçaklarsan sesini duyuyabilirsin.  Maalesef polisinde incelemeleri sonuçu son açıklamalara baktığımızda terörizm üzerinde duruyorlar. Somali'li 25 yaşında DEAŞ tarafından olduğunu düşünüyorlar. 

Mehmet Ali Bey İngiliz  Milletvekili Sir David Amess'e dahil sözlerini şöyle sonlandırdı : 

Sayın cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan başka ben herhangi bir yazı veya başka birşey görmedim. Kıbrıslı Türkler çok yardım etti. Birlikte  İngiliz  Parlatomentosunda  yemekler yapıp İngilterede ki Türkleri ve İngilizleri davet ettik. Toplanan bütün parayı çocuklar için getirip Kıbrıs'ta verdik. Hastaneye devrettik. Yaptığı yardımlar büyüktür. Herkesin yapabileceği bir şey değildir.

Ben çok iyi hatırlıyorum Rum kesimi david'in buraya gelmesini önlemek için elinden geleni yaptı. Ben gidip onu İngiliz elçiliğinden alabildim. kendisine dediler ki sen o tarafa gidersen sağ dönmezsin ve adam güvendi benimle birlikte elçilikden çıktık. Gelip bu tarafta bütün parayı hastaneye verdi. Çok iyi bir adamdı,dosttumuzdu. Bir dosttumuzu kaybettik.

KKTC için büyük bir kayıptır. Böyle birisi baştan gelir mi ? Bizim İngiltere de veya diğer Dünya devletlerinde olan Kıbrıslı Türklere bağlıdır uğraşlarına bağlıdır. Bu milletvekilleri gibi yanlarına gidip arkadaşlık kurup kendilerine konuşup dostluk yapıp buraya getirmelerine bağlıdır.