Sağlık Bakanı Ali Pilli , 14 Mart Tıp Bayramı’nın sadece sağlık çalışanlarının değil, genelde sağlıkta yaşanan tüm sorunların ele alınmasına vesile olan önemli bir gün olduğunu söyledi.

Sağlığımızı korumak için gece gündüz demeden, büyük fedakârlıklar yaparak canla başla çalışan hekimler ve sağlık çalışanlarının değerinin pandemi sürecinde bir kez daha anlaşıldığını ifade eden Bakan Pilli, pandemiyle birlikte, ülkeleri, ekonomi ve askeri güçler yanında ayakta tutabilecek en temel unsurun iyi ve yetişmiş bir sağlık ordusu ve güçlü bir sağlık altyapısına sahip olması olduğunun görüldüğünü kaydetti.

Pandeminin getirdiği tüm zorluklara rağmen sağlık çalışanları ile birlikte yürütülen başarılı bir süreç olduğuna işaret eden Bakan Pilli, ellerindeki verilere bakıldığında pandemi yönetiminde birçok ülkeye göre çok daha başarılı bir durumda olduğunun görüldüğüne işaret etti.

Pandemi konusundaki bilinmezlikler, ülkenin sağlık altyapısında bulunan eksikliklerinin bu süreçte yaşanan en temel sorunlar olduğunu aktaran Sağlık Bakanı Ali Pilli,  sağlık çalışanlarının insan üstü gayretiyle bu sürecin en az hasarla atlatılabildiğini vurguladı.

Sağlıkta en önemli şeyin insanlar hasta olmadan gerekli tedbirlerin alınması olduğuna dikkat çeken Bakan Pilli, önümüzdeki süreçte de en önemli hedeflerinin toplum sağlığını koruyucu adımların atılarak, önlemlerin hayata geçirilmesi olacağını belirtti.

Acil tedavi hizmetlerinin çağdaş seviyelere ulaştırılması için elzem olan teşkilat yasalarını geçirip, tamamlayacaklarına dikkat çeken Bakan Pilli, alt yapı ve personel ihtiyaçlarını karşılayarak 112 ve acil hizmetlerini halkın hak ettiği seviyeye çıkaracaklarını vurguladı.

Bakan Pilli şöyle devam etti:

“İletişim ağımızı daha da üst seviyelere taşıyacağız. e-sağlık hizmetlerini tam manasıyla devreye sokabilmek  için halen devam eden çalışmalarımızı hızlandıracağız. İlaç ve Eczacılık Dairesi’nin teşkilatını güçlendirecek, otomasyon sistemini tamamlayacak, gerekli yasal düzenlemeleri, meclisimizde bulunan kıymetli doktorlarımızın da büyük desteğiyle geçirecek ve halkımızın ilaca erişimini çok daha kolay bir hale getireceğiz.”