1. Doğma anının geldiğinden içerideki bebeğin nasıl haberi oluyor?

"Bebeğin haberi var mı yok mu bilmiyoruz. Hatta doğumu başlatan şey ne, onu da bilmiyoruz. Ama şu bir gerçek, kapalı bir kutu içindesiniz ve doğum anında bu kutu kasılmaya ve sizi itmeye başlıyor. Yani hissetmemeniz mümkün değil. Ayrıca bebeğin kendi itici gücü de doğumda kullanılır."

2. Kız bebek istiyorsam gece dolunayda mı ilişkiye girmeliyim?

"Bebeğin cinsiyetini belirleyen şey erkeğin kromozomları. Bunun dışında beslenme düzeni dahil söylenen hiçbir şey bilimsel değil."

3. Birden fazla sezaryen olanlarda aynı kesiği tekrar tekrar mı kullanırsınız?

"Evet, doğru. Orada hazır olan kesiyi kullanıyoruz. Hatta sadece sezaryen değil, örneğin 2-3 kez sezaryen olan hastaya miyom ameliyatı yapılacaksa da aynı kesi kullanılır."

4. Memeli hayvanlarda da kızlık zarı oluyor mu?

Memeli hayvanlarda da kızlık zarı olduğu doğru. Ancak bu halk arasında bilinen bir şey, aslında bir zar yok ve bahsedilen şeyin adı hymen. Bu aslında embriyonik bir kalıntı ve bin kadından bir tanesinde bu kalıntı yok."

5. Aynı anda iki farklı erkekten hamile kalınabilir mi?

"Teknik olarak kesinlikle kalınabilir. Ayrı yumurta ikizleri de bu şekilde olabilir."

6. Tene bulaşan sperm yürüyerek vajinaya kaç saatte ulaşabilir?

"Bu durum spermin kapasitesine bağlı ama ulaşır. Vajinanın içine girmesine gerek yok, vajinanın girişinde olması yeterlidir. Çünkü vajina ıslak bir organdır ve sperm de hareketli olduğundan çeker ama kaç saatte olduğunu bilemiyorum. Sperm 72 saat canlı kalabilir."

7. Cinsiyet dönüştürüp kadına dönüşen hastalara da siz mi bakıyorsunuz?

"Benim böyle hastalarım oldu. Hatta ilk trans hastam bu durumu belirtmedi ve ancak muayene sırasında anladım."

8. Bebek doğduktan sonra poposuna vurma ritüelini ilk kim başlattı?

"Kim bilir kim, tarihte... Ama çok eskilere dayanan bir şey bu."

9. Suda doğum sırasında bebek için cankurtaran bulunduruyor musunuz?

"İlginç bir şekilde yeni doğan bebekler yüzme bilerek doğuyorlar. Suya attığınızda su yüzeyinde kalmayı başarabiliyorlar."

10. Sperme alerjisi olan kadınlar nasıl hamile kalıyorlar?

"Sperm alerjisi gebeliğe engel olmuyor. Vajinal sıvının sperme karşı ürettiği birtakım alerjik reaksiyonlar sonucunda antikorlar gelişiyor ve antikorlar spermlere hasar verebiliyorlar. Eskiden bu durumun kısırlığa yol açtığını söylüyordu ancak son yayınlar bunun kısırlığa yol açmadığını söylüyorlar."

11. Ebeler de kadın doğum uzmanı mıdır?

"Bizler aslında kadın hastalıkları ve doğum uzmanıyız. Ebeler kadın hastalıkları kısmını bilmeseler de doğumun teknik elemanlarıdır ve pek çoğu doğum uzmanı gibidir."

12. Cinsel hastalıkları erkek mi kadına, kadın mı erkeğe bulaştırıyor?

Kimin kime bulaştırdığını bilmiyoruz. Bazı virüsler yıllar önce bir kişiye bulaşmış ve yıllarca bulaştığı kişi tarafından taşınmış olabilir. Bu kısa bir zamanda geliştiği ve partnerinizin sizi aldattığı anlamına gelmez."

13. Mesleğinizin en sevdiğiniz yanı nedir?

"Çok fazla sevdiğim yanı var. Ben kadınları çok seviyorum, kadın olmayı çok seviyorum. İkincisi onların sıkıntılarına çare bulmak ve onlardan gelen pozitif geribildirimler vs. paha biçilemez bir mutluluk."

14. Mesleğinizin en sevmediğiniz yanı?

"Gece doğuma gitmek... Tabii hepsi yataktan kalkana kadar!"