Yerli aşının ismi belli oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan aşının ismini TURKOVAC olarak açıklandı. Koronavirüs salgının sürecinde tüm dünyada aşı çalışmaları devam ediyor. Ülkemizde de Faz-3 çalışmaları bu süreçte önemli bir aşama kaydetti. Peki, Yerli aşı ismi TURKOVAC ne demek? Yerli aşı ne zaman çıkacak, aşı gönüllüsü nasıl olunur? İşte tüm merak edilenler...

YERLİ AŞI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Yerli aşının ne zaman çıkacağı gündemde yerini koruyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Eylül - Ekim ayında kullanımının olacağını belirtmişti. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Salgını önlemenin en önemli silahı olan yerli aşı konusunda yeni kabiliyetler kazanıyoruz. Yerli imkan tam bağımsızlık nişanıdır. Buna çok yaklaştığımızı görüyorum." dedi.

YERLİ AŞI GÖNÜLLÜSÜ NASIL OLUNUR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'a karşı geliştirilen yerli aşının son fazı olan Faz 3 insan çalışmaları için vatandaşlara gönüllü olma çağrısında bulundu.

YERLİ AŞI GÖNÜLLÜSÜ OLMAK İÇİN  https://enabiz.gov.tr/ 

TURKOVAC NEDİR?

TURKOVAC, yerli Kovid-19 aşısının ismidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamayı gerçekleştirdi; Bu konuda benim şahsen gönlümden geçen şu olabilir; hem ülkemizin tamamında dil noktasında kolaylık açısından; TURKOVAC.

Vac, İngilizce Vaccine'den gelmektedir. Vaccine kelimesi aşı anlamına geliyor.