Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta başlattığı milletvekilleriyle istişare toplantısının sonuncusunu dün gerçekleştirdi. Kulislerden edinilen bilgiye göre, milletvekilleri Erdoğan'a, "İl gezilerinde ilin milletvekili olarak sizin yanınıza yaklaşamıyoruz. Ya bariyer çekiyorlar ya da otobüse almıyorlar. Korumalarınıza soruyoruz: Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatı diyorlar" şeklinde tepki gösterdi. 

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun kulis haberine göre, Erdoğan milletvekillerinin 'talimat' tepkisine, “Kesinlikle benim böyle bir talimatım yok” diyerek yanıt verdi. Erdoğan'ın, “Milletvekili bana yaklaşamayacaksa kim yaklaşacak? Asla böyle bir şey yok. Ben kimseye talimat falan vermedim. Buna benzer bir durumla karşılaşırsanız, gerekirse Süleyman Bey’i (Soylu) arayın, hatta direkt beni arayın. Anında gerekeni yaparım” diye konuştuğu aktarıldı. Bazı milletvekillerinin bakanlara ulaşamama ve bürokrasiyi aşamadıklarına yönelik açıklamalarına da Erdoğan'ın, “Evet, bu konuda bazı aksaklıklar var. Diğer milletvekilleri de gündeme getirdi. Onlara da söyledim. İşleyiş konusundaki aksaklıkları aşmak için gayret gösteriyoruz. Tespitler yapılıyor.  Nerede ne yapacağımızı kısa sürede belirleyeceğiz” sözlerini kaydettiği belirtildi.

Söz konusu kulis haberinde ayrıca istişare toplantısında Erdoğan'ın partiden istifa ederek yeni parti kurma hazırlıklarını hızlandırdığı konuşulan eski bakan Ali Babacan'a yönelik de değerlendirmelerde bulunduğu bilgisi paylaşıldı. Erdoğan'ın, "AK Parti’den hiçbir arkadaşımın bunlarla hareket edeceğini düşünmüyorum” dediği belirtildi.

Editör: TE Bilisim