UBP milletvekili adayı Alişan Şan, güçlü iktidarın tek başına iktidardan geçtiğini kaydetti.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili adayı Alişan Şan, Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan ‘Seçim Masası’ isimli programa konuk olarak açıklamalarda bulundu.

“ÖNCE SİYASETTE İSTİKAR YAKALAMAYI ÜMİT EDİYORUZ”

UBP milletvekili adayı Alişan Şan, seçim sonrası UBP’nin güçlü bir iktidarın parçası ya da tek başına iktidar olması gerektiğini anlatarak, “Önce siyasette ardından ise ekonomide istikrarı yakalamayı ümit ediyorum” dedi.

İçinden geçilen dönemi girdaba benzeten Şan, insanların, gençlerin ve siyasetçilerin bu girdaptan kurtarılması gerektiğini kaydetti. “Bu girdabın içinden bir şekilde çıkmamız gerekir” diyen Şan, “Farklı, dinamik fikirlere ve dinamik yasal düzenlemelere ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. 

“HER ŞEY MALİ GÜÇLE BAŞLIYOR”

İnovatif düşüncelere ve farklı olgulara ihtiyaç olduğuna işaret eden Şan, her şeyin mali güçle başladığını, çok iyi fikirlerin hayata geçmesi için mali güce ihtiyaç olduğunu kaydetti.

23 Ocak seçimleri sonrası yerel seçimlerin de olduğunu hatırlatan Alişan Şan, daha sonra ise 3-4 yıl seçim olmayacağını ifade etti. Şan, “Temennim başka bir erken genel seçim olmamasıdır” dedi.

Başka bir erken genel seçim olmaması halinde popülizmden uzak, projelerin hayata geçeceği çok verimli yılların olduğunu ifade eden Şan, hiç zaman kaybedilmemesi gerektiğini söyledi.

Siyaset kurumunu gömleğin düğmelerine benzeten Şan, siyasetçinin gömleğin düğmelerini ilikleyen kişi olduğunu belirtti. “Halk, gömleği ilikleyenleri seçendir” vurgusunu yapan Şan, gömleğin düğmelerini en iyi ilikleyenlerin seçilmesi gerektiğini belirtti.

“GÜÇLÜ İKTİDAR, TEK BAŞINA İKTİDARDAN GEÇER”

Şan, güven ortamının oluşması için ise güçlü bir iktidar gerektiğini dile getirerek, “Güçlü iktidar, tek başına iktidardan geçer” dedi. Şan son olarak, ülke koşullarına baktığı zaman işleri başarabilecek olan tek partinin UBP olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim