ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin bazı büyükşehirleri kaybetmesini 'hesap hatası'na bağladı. İttifaklı seçimin bu sonucu getirdiğini söyleyen Uslu'ya göre CHP ittifak diplomasisi ve kurduğu esnek modellerde başarılı oldu. Uslu'ya göre, Ekrem İmamoğlu siyasette kalıcı iz bırakabilecek bir isim oldu.

ANAR Genel Müdürü Uslu, AK Parti'nin aralarında İstanbul ve Ankara'nın da yer aldığı bazı büyükşehirleri kaybettiği yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Seçim sonuçlarına bakıldığında AK Parti'nin oy kaybetmediğine dikkat çeken Uslu'ya göre Ankara, Antalya gibi şehirlerin el değiştirmesi 'hesap hatası'ndan kaynaklandı. Yüzde 50 oy almayı gerektiren ikili yarışın buna neden olduğunu söyleyen Uslu'ya göre bu sonucu doğuran temel faktör ittifakla seçime gitmek oldu.

Uslu, "Ekonomik kriz koşullarında değerlendirildiğinde Cumhur İttifakı'nın performansı çok iyi ve takdir edilmeli" dedi.

Seçimde yarışan ittifakları ve partilerin aldığı oyları da değerlendiren Uslu'ya göre seçimde CHP çok iyi performans gösterdi ama başarısı Onwin oy oranı ve seçmen tabanını genişletmesinde değil ittifak diplomasisindeki başarısıydı.

Uslu'ya göre seçmen HDP'yi 7 Haziran'daki pozisyonuna çekmek için uyardı. Kazanamasa da kazandıran İYİ Parti'ye ise seçmen 'Sistem içinde kal' mesajı verdi.

Editör: TE Bilisim