Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri  Oğuzhan Hasipoğlu BRT ekranlarında yayınlanan ’18. Saat’ programına canlı bağlantı ile katıldı.

Hasipoğlu, hükümetin istifasının ardından yaptığı açıklamada, önemli olanın halka hizmet olduğunu vurguladı.

Mevcut hükümet programı ile Türkiye’yle imzalanmış olan bir protokol olduğuna işaret eden Hasipoğlu, “Yapmak istediğimiz reformlar var. Mevcut hükümet bunları yapmak için düğmeye basmıştı” dedi.

Hasipoğlu, mevcut hükümetin devam edip etmeyeceğini yapılacak toplantılar ile görüşmelerden sonra ortaya çıkacağını aktararak, “Dolayısıyla yarın görevi aldıktan sonra görüşmelerimize başlayacağız” ifadelerini kullandı.

"PARTİ İÇERİSİNDE BİR DİSİPLİN KURULU OLUŞMUŞ DEĞİL"

Oğuzhan Hasipoğlu, Maliye Bakanı Sunat Atun hakkında da konuşarak, “Şu an disiplinle ilgili herhangi bir durum söz konusu değildir. Kabinede uyumsuzluk söz konusu oldu, ancak parti içerisinde bir disiplin kurulu oluşmuş değil” şeklinde konuştu.

"BEKLEYEN REFORMLAR VAR"

Parti üyelerinde yeniden bir hükümet kurma çalışmaları içerisine girileceği için bir huzursuzluk oluştuğunu da belirten Hasipoğlu, şöyle devam etti:

“Sonuçta uyumlu, yol haritası belli bir hükümet vardı, kabinenin bir üyesiyle ilgili bir sıkıntı çıkmıştı. Bekleyen reformlar var, çözmemiz gereken büyük meseleler var... Hükümet kurma çalışmalarına efor harcamayacağız.”

UBP MYK TOPLANTISI 

UBP MYK toplantısında önemli bir karar alınır ise açıklama yapacaklarını da söyleyen Hasipoğlu, “Bizim için önemli olan hükümetin uyumudur... Yeni bir dönem başlıyor” diye konuştu.