Brezilya siyaseti yasak aşk skandalıyla çalkalanıyor. Evli kongre adayının yaşadığı ilişki, neredeyse hayatına mal olacaktı. Şoke edici olay bu hafta başında, ülkenin orta batı eyaleti Mato Grosso do Sul'da meydana geldi.

40 yaşındaki siyasetçi Saulo Batista, iki yıldır evlilik dışı bir ilişki yaşıyordu. Ancak 29 yaşındaki metresi Daisa Garcia'dan ayrılmak istediğinde işler sarpa sardı.

KARI-KOCA VE METRES PİŞTİ OLDU

Olay, Garcia'nın Batista'nın 12 Ekim genel seçimleri öncesinde bir kampanya etkinliğine katılacağını söylemesinin ardından, Batista'nın Campo Grande belediyesindeki kat mülkiyetine uğramaya karar vermesiyle açığa çıktı. Ancak Campo Grande News tarafından alınan polis raporuna göre, Garcia geldiğinde Batista eşiyle birlikte dairedeydi. Tam anlamıyla "pişti olan" üçlü arasında büyük bir tartışma patlak verdi.

Araya girenler tarafından ayrılan karı-koca ve metres, sakinleşmeleri üzerine farklı odalara götürüldü. Batista, ayrıldığı metresi Garcia'yı sahibi olduğu alt kattaki diğer daireye götürdü. Ancak dakikalar içinde tartışma yeniden alevlendi. Karısı polise, alt kattan gelen sesleri duyduğunu ve daireye gittiğini, ancak Garcia tarafından kovalandığını ve yenilenmekte olan bir odaya sığındığını söyledi.

GÖĞSÜNDEN ÜÇ KEZ BIÇAKLADI

İki çocuk babası olan politikacı, Campo Grande kentindeki bir hastanede göğsünden aldığı üç bıçak yarası nedeniyle tedavi altına alındı. Hastaneden yapılan açıklamada, 40 yaşındaki siyasetçinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Brezilya haber kaynağı G1'e göre Saulo Batista, hastaneden taburcu olmayı beklemeden ayrılarak suç duyurunda bulunmak üzere polise başvurdu.

HERKES BİRBİRİNDEN ŞİKAYETÇİ

Sevgilisini bıçaklayan Garcia'ya avukatı Kalanit Tiecher eşlik etti ve Campo Verde kentindeki polis karakoluna götürüldü. Garcia burada ifade verdi. Polis ifadesinde Garcia, Batista ve karısının kendisine saldırdığını ve saçından tuttuğunu iddia ederken, ona vurmadan önce 'masadan bir şey kaptığını' da sözlerine ekledi. Ayrıca polis yetkililerine sol kolunda arbededen kaynaklanan morlukları gösterdi.

Garcia polise Bautista'ya karşı koruma emri olduğunu ancak onu görmeye devam etti. Batista ise, Instagram hesabında hastane önlüğü içerisinde bir fotoğrafını paylaştı. Ne kendisi ne de seçim ekibi, olay hakkında bir açıklamada bulunmadı.