Kıbrıs Postası TV’de Ulaş Barış ve Canan Onurer’in sunduğu yayına bağlanan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Halil Hızal, koalisyon görüşmelerinde son noktaya gelen UBP ve HP heyetlerinin görüşmesinin ardından HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ın açıklamalarını değerlendirdi.

“ÖZERSAY’IN ‘SÜTTEN AĞZIMIZ YANDI’ BENZETMESİNİ ÜSTÜMÜZE ALINMIYORUZ”

TDP Genel Sekreteri Hızal, Özersay’ın “sütten ağzımız yandı” benzetmesini TDP olarak üstlerine alınmadıklarını, cümlenin herhangi bir mecaz anlamı olmadığını ve asıl açıklamayı Özersay’ın yapması gerektiğini savundu.

Özersay’ın ifadelerini değerlendiren Hızal, “Belli ki canlarının yanacağını bekliyorlar, böyle bir cümleyi mecazi anlamda kullandıklarını düşünmüyorum. Kötü beklenti var ki böyle konuşuyorlar. Bu kötü beklentilerine de çok bir önlem alabileceklerini sanmıyorum” şeklinde yorumladı.

“KUDRET BEYİ BU NOKTALARA GETİREN DE YİNE UBP KARŞITI SÖYLEMLERİYDİ”

Öte yandan HP Genel Başkanı Özersay’ın “bu zamana kadar UBP’ye karşı kullandığı ifadelerle bu noktaya geldiğini” savunan Hızal, “Elbette 40 yıllık statüko partisini şeytanlaştıran ifadeleri kullanan da matadorbet yine HP idi, reform yapmadıklarını da yine dile getiren onlardı. Kudret Beyin bu noktalara gelmesinin sebebi bu söylemler” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim