Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, memleketin acı gündeminin dün mecliste yaşanan olaylar olmadığını, şu an en önemli sorunun ekonomi olduğunu ve bu yasa tasarılarının memlekette hiçbir ihtiyaca cevap vermeyeceğini söyledi.

Erhürman, “Bizim pozisyonumuz tam olarak anlaşılsın diye söylüyorum; ekonomi böyleyken memleketin gündemi bu olaylar değil” dedi.

"ONLARIN DERDİ, DEMOKRASİDEN UZAKLAŞTIRMAK..."

Bu hükümetin derdinin memleketin ekonomik sorunları olmadığını söyleyen Erhürman, ”Onların derdi demokrasiden uzaklaştırmak, bu yasa tasarıları bu memlekette hiçbir ihtiyaca cevap vermiyor” şeklinde konuştu.

"BU TARZ GİRİŞİMLERİN ÖNÜNDE ENGEL OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Tufan Erhürman, “Bu maddeler bizim asla kabul edebileceğimiz şeyler değil. Bunları genel kuruldan geçirmeye çalışsanız bile biz buna izin vermeyeceğiz ve bu girişimin önünde engel olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bu yapısal reformun her gün biraz daha yıpranmaya devam ettiğini söyleyen Erhürman, Kuzey Kıbrıs’ın enflasyon yükselişi olarak ilk beşlerde olduğunu belirtti.

"7 GÜNDÜR ELEKTRİK FATURALARI GELMEDİ, BU DA BAŞKA BİR SORUMSUZLUK"

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı, Tufan Erhürman, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Maliyenin elini taşın altına koymadığı okkalı bir zam yedik. Bugün 7. gün hala elektrik faturaları gelmedi, bu da başka bir sorumsuzluk."

Editör: TE Bilisim