Ülkemiz, Dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların katılımıyla W.A.B.B.A Universe Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yaparken, sporcumuz Ali Fahir Öksüzoğlu iki dalda şampiyonluk elde etti.

Ülkemiz, Dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların katılımıyla W.A.B.B.A Universe Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yaparken, sporcumuz Ali Fahir Öksüzoğlu iki dalda şampiyonluk elde etti.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN SPORCULAR ÜLKEMİZDE YARIŞTI

Ülkemiz uluslararası bir organizasyon olan W.A.B.B.A Universe Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. 10-12 Haziran tarihlerinde Kaya Artemis Hotel’de gerçekleşen şampiyona, Dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen sporcuların kıyasıya çekişmelerine sahne oldu. KKTC adına yarışan ülkemiz sporcularının almış olduğu dereceler ise gururlandırdı.

ŞAMPİYONAYA YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ, HAKEMLERİMİZ GÖREV ALDI

Katılım yoğun olduğu yarışmanın tartısı ilk gün yapılırken çok sayıda sıkletin yer aldığı yarışmada en iyi sporcular Pro Kart için de mücadele ettiler. Baştan sona kıyasıya çekişme ve keyifli sahnelerin yaşandığı yarışmada, ülkemiz adına  W.A.B.B.A Universe KKTC Başkanı Süleyman Halilibrahim, hakemler Deniz Erdağ ve Songül Hoca görev aldı. Seval Bardak ise podyum amirliğini üstlendi.

HALİLİBRAHİM: SPORCULARIMIZ AYAKTA ALKIŞI HAK EDİYOR

W.A.B.B.A Universe KKTC Başkanı Süleyman Halilibrahim organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada: “Ülkemizin milli sporu haline gelen Vücut Geliştirme ve Fitness sporuna ilgi çığ gibi büyümektedir. Uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapmak ve W.A.B.B.A Universe gibi Dünya genelinden katılımcının olduğu bir organizasyonda ülkemiz adına yarışan tüm sporcularımız ayakta alkışı hak etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Yarışmada ülkemiz sporcularının aldığı dereceler şu şekilde:

Ali Fahir Öksüzoğlu, Men Model -1.75 (Şampiyon)

Ali Fahir Öksüzoğlu, Men Model Fıtness -175 (Şampiyon) 

Emir Özekman, Men Classıc Bodybuilding -1.75 (İkincilik)

Enver Mesutoğlu Men Bodybuilding Small (İkincilik)

Hüseyin Topal, Men Model -1.75 (İkincilik)

Hüseyin Topal, Men Bodybuilding Small (Dördüncülük)

Yiğit Karakaya, Men Model Fitness +1.75 (Dördüncülük)

Levent Bingöl, Bodybuilding Master Over 40 (Beşincilik)