Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk ayağında Fenerbahçe deplasmanda Demir Grup Sivasspor'la golsüz berabere kaldı, İstanbul'a avantajlı döndü. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertli takımda yaşananları değerlendirirken, teknik direktör Jorge Jesus'a tavsiyede bulundu.

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Ziraat Türkiye Kupası'nda da yoluna devam ediyor. Sarı-lacivertli takım, ligde 3-1 mağlup ettiği Demir Grup Sivasspor'la kupada golsüz berabere kaldı, avantajını İstanbul'a taşıdı. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Skorer TV canlı yayınında sarı-lacivertli takımdaki son gelişmeleri aktardı.

İşte Senad Ok'un sözleri:  "Kupa ve lig farklı formatta. İki ayak üzerinden oynanıyor kupa. Ben Fenerbahçe'nin gol bulabileceği bir maç olarak bekliyordum ama bulamadı. Aman aman keyifli bir maç olmadı. Çok faul oldu, oyun durdu... İkinci maç çok daha heyecanlı geçer.

'LİGİN GARANTİSİ YOK'

Kadro ile ilgili bir eleştiride bulunamam. Ligin bir garantisi yok. Fenerbahçe'nin uzun zamandır kupası yok. Ferdi Kadıoğlu dinlenemiyor uzun süredir. Belki onu düşünebilirdi. Arda Güler yedekti. Dinlendirildi. Zajc, King ve Batshuayi yedekti. Giresunspor maçında ilk 11'de oynamalarını bekliyorum. İsmail Yüksek'i bu maça yetiştirmeye çalışıyorlar Arao'nun yokluğunda.

Canlı yayında Jorge Jesus sözleri: Ruh sağlığınızı korumak için bu konulara girmeyin

'BİZ KAFAYI YEDİK HAKEMLERLE'
Hocaya naçizane tavsiyem ruh sağlını koruması açısından hakem konularına hiç girmesin. Türkiye'de hakemleri kimse anlamıyor çok doğru çok mantıklı sorular soruyor hoca ama cevabını kimse veremiyor. Çünkü biz yıllardır anlayamıyoruz hakemleri, kafayı yedik. Önce de böyleydi, VAR'dan sonra daha da beter oldu. Hocam enerjini boşuna harcama. Hakemlere detaylı bir VAR semineri versinler. Ben senin gidip ayak bileğine vuruyorsam, sen de yere düşüyorsan, VAR'da izlenip penaltıyla cezalandırılmıyorsa, kendimizi detaylara gömmeye gerek yok. 10 yaşında çocuğun görebileceği basitlikte şeyler bunlar

'DURSUN BEY TAKIMINA GÜVENİYOR AMA...'

Dursun bey iddialı konuşmuş. Kadrosu iyi, takımına güveniyor. Ama spor bu, biz neler gördük neler yaşadık.

'KUNTZ'A OLAN GÜVENİMİ KAYBETTİM'
Milli takım olabilir Abdullah Avcı. Tabi onun kararını Hamit Altıntop verecek. Federasyon seçimlerine az kaldı. Kuntz için bizim milli takım önemli bir fırsat. Bunu kullanamadı bence. Oyuncu kalitemiz yüksek. Faroe Adaları ve Lüksemburg maçları sonrası Kuntz'a olan güvenimi kaybettim.

'VAAY NEDEN GİTTİ?'
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un ziyareti çok uzun zaman önce planladığı bir görüşmeydi, hatta o iptal oldu ve İstanbulspor maçına denk geldi. Şikayet sonrası sonuç almak zor. Her kulüp başkanı ziyaret etme hakkına sahiptir. Bu kişiler federasyonda oy hakkına sahip. Federasyon da biliyor hakemlerin kötü olduğunu. Bir başkan gittiğinde 'Vay neden gitti' olmaz. Bunun kadar doğal bir şey yok, senaryo çıkarmamalıyız. Basketbolu, voleybolu başkanlar ziyaret etmiyor mu? Bağlı olduğu federasyon bunlar. İçerikte ne konuşulduğunu fazla bilmiyor kimse, bu hakemler şöyle, şu hakem böyle diye şikayet edildi. Belki federasyon başkanı da dert yanmış olabilir bizim elimizdeki hakemler böyle diye. Şikayetlere hak verebilir. Siz kulüp başkanı olsanız ne yapardınız?

'VALENCİA 100 GOL DE ATSA ICARDI VE ABOUBAKAR'IN ARASINA GİREMEZ'
Ali Koç'un en büyük hatası şu Türkiye'de formül böyel işliyor: İyi hoca, kalitel oyuncular. Ali Koç döneminde Fenerbahçe marka, olmuş oyuncu fazla almadı. Icardi, Mertens gibi oyuncular almadı. Samatta iyi oyuncu ama marka değil. Senin rakibinin golcüleri Icardi ve Aboubakar'ın arasında Valencia 100 gol atsa da giremez. Bunlar başka oyuncular, başka seviyedeler. Şimdi başkan hocayı iyi seçti, oyuncular biraz geride. Hocaya ne kadar bütçe verildi. Adam Benfica'da kimlerle çalıştı? Dünya yıldızları çıkardı.

'FENERBAHÇE BİRE BİRDE GALATASARAY'I GEÇEMİYOR'
Ben başkansam rakibim Nelsson'u tutup Icardi, Mertens'i alıyorsa... Fenerbahçe hiçbir poziyonda bire bir geçemiyor. Kaleci, stoper, forvette rakip önde. Hoca bu kadar hatalar yaptı ona rağmen Fenerbahçe'nin pozisyonu iyi konumda. Kaliteye yatırım yaptığınızda ortaya bu sonuçlar çıkabilir. Galatasaray'ın en güçlü kadrosuna sahip olduğunu söylemeliyiz. Galatasaray'da boşluğu bulduğu anda cezayı kesecek oyuncular var Fenerbahçe'nin bu oyun tarzıyla istediği neticeleri almakta zorlanacağını düşünüyorum. 1-0 öne mi geçtin, onu korumaya yönelik oyna.

Canlı yayında Jorge Jesus sözleri: Ruh sağlığınızı korumak için bu konulara girmeyin

'MUSLERA NE YAPTI?'
Şampiyon olma şansı daha yüksek takım Galatasaray. Bunu puan durumunda önde olmasıyla ilgili değil oyunu buna yönelik olduğu için. Beşiktaş derbisinde Galatasaray'ın kaybetmesi sonrası bu kadar eleştirilmesini anlamıyorum. Muslera ne yaptı abi? Yediği gollerde ilk golde hatası var mı? İkinci golde ne yapacak? 'Oliveira'ya o pası ver' diyen Okan hoca. Genel bir kanı oluşuyor hemen. Oliveira benim hatamdan dolayı diye açıklama yaptı daha insanlar Muslera'ya yükleniyor. De Gea ne goller yedi Sevilla maçında.

'JESUS HERKES İLERİ DİYOR!'
Okan hocanın tarzı şampiyonluğa giden bir stil. Başakşehir'de bunu uyguladı ve şampiyon oldu. Kolay gol yemeyen bir takım yaratmaya çalışıyor. Karagümrük'te Icardi yoktu ve rakip daha kolay ileri çıktı. Fenerbahçe'de Jesus 'Herkese ileri' diyor. İnanılmaz yani! Böyle bir oyun tarzı olmaz."