Klasik müzik konserlerine ev sahipliği yapan yerler arasında özel bir konuma sahip olan Bellapais’e layık olan bir sembol kazandırıldı.

Finansmanının büyük çoğunluğunun Beylerbeyi Inner Wheel Kulübü tarafından karşılandığı peyzaj ve sanatsal tasarımı ile yenilenen Beylerbeyi Çemberi görkemli bir törenle açıldı. Çemberde bulunan  heykeli direktörlüğünü Cafer Potinci’nin üstlendiği Kültürel ve Bilimsel Araştırmalar Enstitüsü yaptı.

Yoğun ilginin olduğu açılış kokteyli, Beylerbeyi Inner Wheel Kurucu Başkanı Sibel Tatar, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Pasgol Atakan, Girne Milletvekilleri Ünal Üstel, İzlem Gürçağ Altura, Fikir Toros ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Beylerbeyi Muhtarı Niyazi Engin, Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk’un katılımıyla gerçekleşti.

“Bellapais’e Uygun Olmalıydı”

Açılış konuşmasını yapan Beylerbeyi Inner Wheel Kulübü Başkanı Sibel Tatar, “kulübümüz kurulalı dokuz ay gibi bir zaman oldu. Kurulduğumuz ilk günden itibaren Bellapais’e bir katkıda bulunmak amacımızdı, dolayısıyla kalıcı bir eser bırakmak için bu projeyi hayata geçirmeyi planladık. Bu sembolü seçerken dikkat edilen noktalardan biri de, devamlı olarak konserlerin olduğu bir yer olmasından dolayı Bellapais’e uygun olmasıydı. Ayrıca en önemlisi de kulübümüzün adını Bellapais’ten almasıydı. Dolayısıyla kulüp olarak, üyelerimizin ve sponsorlarımızın katkılarıyla çevremize, Girne’mize ve Bellapais’e bu çemberimizi yeniden düzenleyerek kazandırdık. Hepimizin, sivil örgütlerin, vatandaşların katkıları ile Girne’mizin her geçen gün daha güzel olacağına inanıyorum. Olması da gerekiyor. Dünyayı geziyor ve çok güzel yerler görüyoruz. Bu yerleri gördükçe aklımıza hep kendi yaşadığımız yer geliyor. Tarihimizle, kültürümüzle, doğamızla, iklimimizle hiçbir eksiğimiz yok” diye konuştu.

“Kulübün Adını Gelecek Nesillere Taşıyacak”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de “sivil toplum örgütlerinin toplum yaşamında var olmaları bizim için çok önemlidir. Günümüzde yerel yönetim ve sivil toplum işbirliği kentlere önemli katkılar sağlamaktadır. Köyün temasına uygun olarak bu çemberin düzenlenmesinin ve yapılan bu anıtsal eserin, kulübün adını nesilden nesile gelecek kuşaklara aktaracağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Kadın Eli Değmesi Güzel”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan da “yaşadığı yere değer katmanın bugün vücut bulmuş halini görüyoruz. Beylerbeyi Inner Wheel Kulübü daha yeni olmasına rağmen çok güzel işlere imza attı. Özde Girne, genelde ülkem adına kendilerine teşekkür ediyorum. Sanırım bu ülkede daha çok yere kadın elinin değmesi güzel olacak” dedi.

“Sivil Toplum Örgütleri Önemli”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar da “ben her sabah buralarda dolaşıp fotoğraf çekiyorum, dolayısıyla paylaşım yapacağım bir yer daha buldum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Böyle bir güzelliği ortaya çıkarmakla örnek oldunuz. Başka sivil toplum örgütleri de örnek almalı ve ülkemize hep birlikte sahip çıkmalıyız. Her şeyi devletten beklememek gerekir. Ülkemizin imkânları belli, bundan dolayı hedeflerimizi sivil toplum örgütleri ile birlikte hayata geçirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı plaket takdimi gerçekleşti.

Beylerbeyi Muhtarı Niyazi Engin, Bellapais’e böyle bir eseri kazandırmalarından dolayı tüm üyeler adına Beylerbeyi Inner Wheel Kulübü Başkanı Sibel Tatar’a plaket takdiminde bulundu.

Beylerbeyi Inner Wheel Kulübü de Meriç Süt Ürünleri Ltd. adına Berin Avunduk’a,  Elektrokur Ltd.  adına Lütfiye Tarımer’e, Özyalcin Construction Ltd. adına  Eser Özyalçın’a ve  Meps Ltd.adına Bahar Kurumoğlu’na plaket takdim etti.

Kurdele kesiminin ardından kokteyl ile etkinlik sona erdi.