Emre, milli boneyle Slovenya’da kulaç atacak

Rekortmen yüzücümüz Emre Ersoy, Türkiye Genç Milli Yüzme Takımı ile 9-10 Nisan tarihlerinde Slovenya’nın Kranj şehrinde gerçekleşecek Multinations Yüzme Şampiyonası’nda yarışacak.

Rekortmen yüzücümüz Emre Ersoy, Türkiye Genç Milli Yüzme Takımı ile 9-10 Nisan tarihlerinde Slovenya’nın Kranj şehrinde gerçekleşecek Multinations Yüzme Şampiyonası’nda yarışacak.

TOHM İLE BAŞLAYAN YOLCULUKTA ŞİMDİ Kİ DURAK MİLLİ TAKIM

2021 Eylül ayında Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezine (TOHM) katılma hakkı elde eden rekortmen yüzücümüz Emre Ersoy, yüzme kariyerini ve eğitim hayatını Bursa’da sürdürmeye devam ediyor. Bursa TOHM’da yüzmeye başladıktan sonra Türkiye’nin dev kulüplerinden Galatasaray’a transfer olan Emre, 2021 Aralık ayında yapılan Türkiye Genç Milli Yüzme Takımı seçme yarışlarında da başarılı olarak Türkiye Genç Milli Takımı’na girmeye hak kazanmıştı.

TÜRKİYE GENÇ MİLLİ TAKIMI İLE SLOVENYA’DA KULAÇ ATACAK

Türkiye Yüzme Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre Slovenya’nın Kranj şehrinde 9-10 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek Multinations Gençler Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye’yi erkeklerde ve kadınlarda 11’er sporcu temsil edecek. Bu sporculardan birisi de Kıbrıslı Türk yüzücü Emre Ersoy olacak ve genç sporcumuz ülkemize bu alanda büyük bir gurur daha yaşatacak.

DEVLET DESTEĞİ YOK AMA O HEM TÜRKİYE’Yİ HEM DE KKTC’Yİ TEMSİL EDECEK

Ülkemiz şartlarında yüzme kariyerini daha ileriye taşıyamayacak olan Emre, bu nedenle gelişimini daha iyi ve profesyonel bir şekilde sürdürmek için her türlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen pes etmeyerek önemli kararlar alıp Türkiye’nin yolunu tutmuştu. Devlet desteği görmeyen, sporu yönetenlerin pek umrunda olmayan genç sporcumuz büyük bir kararlılıkla her şeye rağmen her geçen gün başarı çıtasını yükseltiyor. Multinations Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye Genç Milli Takımı adına yer alacak olan Emre, yoğun antrenmanlarının artarak devam ettiğini ve bu yarışlarda hem Türkiye hem de KKTC’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını ifade etti.