Fatih Terim 17 Mayıs'ta istifa mı edecek?

Galatasaray'da bir yandan Beşiktaş derbisinin hazırlıkları sürerken bir yandan da seçim karmaşası yaşanıyor. Şampiyonluk ihtimali mucizelere kalan Galatasaray en azından lig ikinciliğini alarak Şampiyonlar Ligi'ne gitmek ve o geliri elde etmeyi amaçlıyor ancak kulüp, buna odaklanmaktan çok uzak. Hem yönetim hem de Fatih Terim, saha dışı işler nedeniyle dağınık bir halde.

29 Mayıs tarihinde yapılması beklenen seçimin iptal edilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. Devlet kanadından herhangi bir kısıtlama gelmemesine rağmen Mustafa Cengiz'in seçimi iptal ederek bir nevi zorla görevde kalma çabası, camia içinden tepki topladı. Başkan adaylarının sert çıktığı bu kararın ardından Fatih Terim'in lig biter bitmez istifa edeceği iddia edildi.

Mustafa Cengiz'le çalışmak istemeyen Terim'in liglerin bitmesinden 1 gün sonra, 17 Mayıs'ta istifa edeceği öne sürüldü. Kontra programı yorumcusu Serdar Ali Çelikler tarafından ortaya atılan iddiaya göre, Terim, bir sonraki yönetim gelene kadar görevinden ayrılacak.

Yeni yönetimin muhakkak kapısını çalacağına inanan Fatih Terim, UEFA Kupası'nın yıl dönümünde görevinden ayrılacak ve Mustafa Cengiz yönetimine tavrını koymuş olacak.

Mustafa Cengiz ise pandemi şartları elverene kadar seçimin yapılmaması gerektiğini açıkladı. Ancak başkan adaylarından Burak Elmas, seçimin zorunlu şartlarda dahi iptal edilemeyeceğini, ertelenmesi durumunda ise tüzük gereği belirlenen tarihten sonraki 60 gün içerisinde yapılması gerektiğini söyledi.

Galatasaray’da Mustafa Cengiz, Kaan Kançal ve Yusuf Günay’ın aldığı kararla genel kurulun iptal edilmiş, ardından 3 yönetici Mahmut Recevik, Emre Erdoğan ve İlber Aydemir istifalarını vermişti.