2002 yılından bu yana Fenerbahçe'de görev alan Volkan Demirel, başkan Ali Koç ile düzenlediği basın toplantısıyla sarı-lacivertli kulüpten ayrıldığını açıkladı. 

Demirel, yaptığı açıklamada, "Antrenörlükte hedeflerim olduğu için ayrılık kararı aldım. 20 yıllık devrin sonuna geldik. Heyecanlıyım. Kapıdan ara vererek çıkıyorum ama bu heyecanı yaşıyorum. Önümde güzel bir kariyerin olacağını düşünüyorum" dedi.

Volkan Demirel kimdir?

27 Ekim 1981 tarihinde İstanbul'un Fatih ilçesinde doğmuştur. Kaleciliğe ortaokul takımında başladı. Okul takımında genelde orta saha mevkiinde görev yapan Volkan, takımın kalecisinin takımdan ayrılmasının ardından kaleye geçti. Volkan bunun ardından okul takımındaki arkadaşlarıyla Kartalspor'a transfer oldu. Kartalspor'da ilk resmi maçına 24 Eylül 2000 tarihinde Sarıyerspor maçında çıkan Volkan Demirel, bu maçta kalesinde 2 gol görmüştür ve maç 2-2 bitmiştir.

Kartalspor'da Servet ve Egemen gibi millî futbolcularla forma giyen Volkan, bu takımda 51 maçta forma giydi ve burada geçirdiği iki yılın ardından 2002-03 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Fenerbahçe'deki kariyeri 29 Haziran 2002'de TSV Dorfen ile yapılan hazırlık maçı ile başladı. İlk resmi maçına Rüştü Reçber'in sakatlığı nedeniyle 26 Nisan 2003'te Samsunspor karşısında çıkmıştır. Maçın ilk dakikalarında kalesinde gol görmüştür fakat Johnson'ın attığı golle karşılaşma 1-1 sonlanmıştır. Ayrıca Volkan, bu maçta 24 numaralı formayı giymiştir.

Editör: TE Bilisim