Fenerbahçe teknik direktör İsmail Kartal ile anlaştığını açıkladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan yapılan açıklamada sezonun geri kalan kısmı için İsmail Kartal'ın görev yapacağı, yeni sezonun teknik direktörüyle ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Vitor Pereira'yla yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, sürpriz bir isimle anlaşma sağladı.

Sarı-lacivertlilerin başkanı Ali Koç, Adana Demirspor'la yapılan mücadele öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada Salı günü yurt dışına giderek bazı teknik adamlarla görüşeceğini söylemişti.

Ali Koç açıklamasında, "Testim negatife döndü. Bu durum görüşmeleri sekteye uğrattı. Nihayet görüşmeler için Salı günü birkaç ülkeye seyahatim başlayacak. Teknik direktörü belirlememiz 1-2 hafta daha sürebilir. Hayal ettiğimiz model için şimdi gelmesi gerekli ama bazı kalibredeki isimler sezon ortasında gelmek istemiyor. Haziran ayında çalışacağımız hocaya rehberlik edecek bir hoca modeli de olabilir. Kimsenin sorgulayamayacağı bir hoca planınız var ise bu ertesi gün gerçekleşmiyor. Görüştüğümüz bir hoca var ki maddiyattan önce sistem ve projeyi konuşmak istiyor." ifadelerini kullanmıştı.

SÜRPRİZ TERCİH: İSMAİL KARTAL

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Fenerbahçe, sezon sonuna kadar eski teknik direktörü İsmail Kartal ile anlaşıldığını açıkladı.

Sarı-lacivertlilerin açıklaması şöyle;

Bir önceki Teknik Direktörümüz Vitor Pereira’nın takımımızdan ayrılması ile birlikte 2021-22 sezonunun kalan dönemi ve yeni sezon yapılanmamız kapsamında çalışmalarımıza derhal başlanmış, listemizde belirlediğimiz teknik direktör adayları ile görüşmelere ivedilikle başlanmıştır.

Bu çalışmalar süresince öncelikli tercihimiz, önümüzdeki sezonda takımımızı çalıştıracak Teknik Direktörümüzün, 2021-2022 sezonunun geri kalan kısmında da A Takımımızın başında yer almasıydı. İstişare süreçlerimiz devam ederken teknik direktör adaylarımız, sezon ortasında göreve başlamak yerine yeni sezon itibariyle başlamayı tercih ettiklerini bildirmişlerdir.

2022-2023 sezonunda takımımızın teknik direktörü olarak belirleyeceğimiz ismin; 2021-22 sezonunun kalan bölümü de dahil olmak üzere tüm dikkati ve çalışmalarını, yeni sezon kadro yapılanmamıza, uzun vadeli oluşturulacak futbol sistemimize, A takım-altyapı koordinasyonuna tam konsantrasyon ile yoğunlaşması hedeflenmektedir.