Kıbrıs Kupası yarı final rövanş maçları dün oynandı. İlk maç Mağusa’da saat 15.00’de Mağusa Türk Gücü ile Yonpaş Dumlupınar arasında oynanırken, ikinci maç saat 18.30’da Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nda Doğan Türk Birliği-Yenicami arasında oynandı.

Kıbrıs Kupası Yarı Final 2. Maçında Mağusa’da MTG ve Dumlupınar karşılaştı. İlk maçta deplasmanda 2-1 mağlup ettiği Yonpaş Dumlupınar'ı kendi sahasında 5-0 yenen Mağusa Türk Gücü ilk finalist oldu. Dün Canbulat Stadı’nda oynanan karşılaşmada baştan sona üstün olan Mağusa Türk Gücü rahat bir galibiyet elde etti.  İlk devreden 3-0’lık üstünlük sağlayan MTG 2 gol de ikinci devrede buldu ve maöçı 5-0 kazandı. Mağusa Türk Gücü’nün gollerini  6.dakikada Dinopeter, 11. ve 25. Dakikalarda Peter Ebi, 58 ve 84. Dakikalarda Sadık kaydetti.

KIbrıs Kupası yarı finalin bir diğer rövanş maçı Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nda oynandı. Doğan Türk Birliği’ni 2-0 mağlup eden Yenicami adını fişnale yazdırdı ve Mağusa Türk Gücü’nün konuğu oldu.

Girne’de çok sayıda futbolseverin izlediği Doğan Türk Birliği-Yenicami karşılaşmasının ilk devresi 0-0 Mariobet eşitlikle sona erdi. İlk maçı 3-2 kazanan Doğan Türk Birliği avantajlı olmasına rağmen saha ve seyircisi önünde rakibi karşısında ne 0-0’ı koruyabildi ne de gol atabildi.

İkinbci devreye John Ebuka’nın kaydettiği golle 1-0 önde başlayan Yenicami 84. Dakikada da Hüseyin Sadıklar’ın kaydettiği golle skoru 2-0 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçı 2-0 kazanan Yenicami finale yükselen taraf oldu.