Hollanda'nın Türkiye'ye 4-2 kaybettiği Dünya Kupası Eleme maçının ardından teknik direktör Frank de Boer konuştu. Yenilginin üzgünlüğünü atmak istediklerini açıklayan de Boer, oturup ağlamanın bir faydası olmayacağını söyledi.

Hollanda teknik direktörü Frank de Boer, Türkiye'ye 4-2 kaybedilen maçın ardından konuştu. Hollanda'da yayın yapan NOS'a konuşan de Boer, şunları söyledi:

Rakibimiz kapalı savunma anlayışıyla başladı. İlk attıkları gol geçiş oyununa iyi bir örnek ama aynı zamanda çok da şanslı bir gol. Top De Ligt'e çarpıp kaleye gitti. Golden önce de verilmeyen bir penaltımız olduğunu düşünüyorum.

Özellikle Malen'le iki net fırsat yakaladık. Malen normalde bu pozisyonları gol yapabilen bir oyuncu. Ama o fırsatları değerlendiremedi, kötü şutlar attı. Takım olarak da daha hızlı oynamamız gerektiğini söyleyebilirim. Yardımcılarımla bunun üzerine konuşurken 2. golü yedik.

En iyi maçlarımızdan birini çıkarmadık elbette. Rakibimiz ise şansı ve efektifti. Türkiye iyi bir takım ama kesinlikle kaybedeceğimiz bir maç değildi. Bizim için çok kötü bir sonuç ancak daha maçlarımız var. Kötü bir yenilgi aldık diye oturup ağlamam mı gerekiyor? Oyuncularım çok tecrübeli ve bunu unutup diğer maçları kazanmak için çabalayacağız.