Muslera'nın menajeri Galatasaray'ın ikinci görüşme çağrısını reddetti

Galatasaray ile Muslera'nın menajeri Jose Fonseca arasındaki sözleşme uzatma görüşmelerinde beklenmedik bir gelişme yaşandı. Fonseca, Galatasaray ile yaptığı ilk görüşmede yapabilecekleri indirimi bildirdi ve ikinci görüşme talebini 'bunun altına inmeyi düşünmüyoruz' diyerek reddetti.

İç transfer çalışmalara devam eden Sarı kırmızılı kulüpte takımın artık simgesi haline gelen Muslera'nın da sözleşmesi sona eriyor. Geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor deplasmanında sakatlanarak 8 ay sahalardan uzak kalan Uruguaylı file bekçisi ile görüşmeler başladı.

Döndüğünden beri çıktığı 7 maçın da kazanılması sonrasında vazgeçilmezliği bir kez daha ortaya çıkan Uruguaylı kaleciye sakat olduğu dönemde yeni sözleşme önerildiği ancak menajerinin kabul etmediği ortaya çıktı.

Geçen yıl Kasım ve Aralık aylarında menajeri Daniel Fonseca ile iki kez görüşme yapıldığı, 2 milyon euro'dan 2+1 yıllık teklif sunulduğu ve sözleşmesinde yer alan 5 bin euro'luk puan priminin de devam etmesi önerildiği öğrenildi.

Menajer Fonseca, yönetim ile yaptığı görüşmede Muslera'nın pandemi döneminde 575 bin euro'luk (maaşının yaklaşık yüzde 16'sı) bir indirim yaptığını söyledi. Yeni sözleşmede yüzde 20'ye kadar indirim yapabileceğini ancak 2 milyon 865 bin euro'dan daha fazlasını kabul edemeyeceği cevabını verdi. 

Yönetim, menajer Fonseca'ya bir kez daha çağrı yaptı ve görüşmek istediklerini iletti. Ünlü menajer ise son sözünü söylediğini, altında bir rakama görüşme yapmak istemediği iletti. Fernando Muslera'nın da devreye girmesiyle yeni sözleşmede herhangi bir sorun yaşanması beklenmiyor. Galatasaray ile Muslera'nın kısa sürede yeni sözleşmeyi açıklayacağı tahmin ediliyor.

BB Erzurumspor maçıyla birlikte Uruguaylı kaleci Süper Lig'de 3. kez dalya diyecek. Geride kalan dönemde 299 lig maçına çıkan Muslera, 1 kez gol sevinci yaşarken 5 kez şampiyonluk gördü.

Muslera böylece lig tarihinde 300 maç barajını aşan 4. yabancı oyuncu olurken diğer isimlerin üçü Türk vatandaşlığı almıştı. Muslera gelecek sezon da aynı istikrar ile devam ederse lig tarihinde en çok maça çıkan yabancı oyuncu rekorunu da eline geçirmiş olacak.