Hoşça kal Pedro! Fenerbahçe psikolojisi bozulan oyuncuyu satıyor

Fenerbahçe sezon başında Joao Pedro'yu Galatasaray'ın elinden kapmış ve kadrosuna katmıştı. Brezilyalı oyuncu için Cagliari'ye 4.7 milyon euro ödenmişti. Pedro bekleneni veremedi. Sakatlıklar ve formsuzluk nedeniyle hayli sıkıntı yaşayan oyuncu, İtalya'ya dönmeye hazırlanıyor.

Fenerbahçe sezon başında Cagliari'den Joao Pedro'yu kadrosuna katmıştı. Valencia, King, Batshuayi ve Serdar Dursun ile forma rekabetine giren Pedro, sakatlıklar, alışma süreci ve formsuzluk nedeniyle sıkıntılı dönemler geçirmişti.

Geçtiğimiz haftalarda oynanan Başakşehir maçında takımının galibiyet golünü atan 31 yaşındaki oyuncu gözyaşlarını tutamamıştı. Formsuzluk kaynaklı hissettiği baskı, sakatlıkların getirdiği hassasiyet ve yapılan eleştiriler, Pedro'nun psikolojisini bozmuş gibi görünüyor.

Kariyerinde daha önce sakatlık nedeniyle büyük problemler yaşamayan Pedro, yeni geldiği Fenerbahçe'de henüz adaptasyon sürecini atlatamadan sakatlıkla da boğuşunca, verimi iyice düştü.
Tecrübeli oyuncunun Fenerbahçe macerası da böylece adeta "ölü doğmuş" oldu.

Her iki taraf da ayrılığa sıcak bakıyor ve Pedro'nun sezon sonu İtalya'ya dönmesi bekleniyor. Tecrübeli oyuncu için Genoa, Bologna ve Udinese devrede.

Fenerbahçe minimum zararla göndermek istediği Pedro'dan 3 milyon euro civarında bir bonservis bekliyor. İtalyanlar bu parayı vermeye hazır.

Pedro Fenerbahçe formasıyla 26 maçta (1250 dakika) 5 gol 1 asiste imza attı. Tecrübeli oyuncunun piyasa değeri ise 6.5 milyon euro.

Editör: Haber Merkezi