Real Madrid'in Fransız golcüsü Karim Benzema, 2022 Ballon d'Or ödülünün sahibi oldu. Dünyaca ünlü Fransız golcü kazandığı ödül sonrası duygusal anlar yaşadı. Fransa'da ödülü kaldıran Karim Benzema, Ballon d'Or tarihine adını altın harflerle yazdırdı ve bir ilke imza attı.

Her yıl dünyanın en iyi futbolcusuna verilen Ballon d'Or ödülünün sahibi Karim Benzema oldu. Yılın futbolcusuna verilen ve dünyanın en prestijli bireysel ödülleri arasında gösterilen Ballon d'Or ödül töreninde duygusal anlar yaşandı. Real Madrid'in yıldızı Karim Benzema, Ballon d'Or tarihine adını altın harflerle yazdırdı. 66'ncı kez düzenlenen Ballon d'Or yılın futbolcusu töreninde sunuculuk görevini Didier Drogba ile birlikte Fransız gazeteci Sandry Hiebert üstlendi.

Didier Drogba'nın sunuculuk yaptığı gecede Ballon d'Or ödülü vermek için sahneye Zinedine Zidane davet edildi. Ballon d'Or ödülünü vermek için sahneye çıkan Zinedine Zidane kısa bir konuşma yaptı. Zinedine Zidane kısa süre sonra Ballon d'Or ödülünün kazananının Karim Benzema olduğunu açıkladı.

Karim Benzema ödülünü almak için sahneye çıktığında duygusal anlar yaşadı. Tüm salon Fransız golcüyü alkışlarla karşıladı. Karim Benzema sahnede yaptığı açıklamada, "Hiçbir zaman vazgeçmeden çalıştım. Ballon d'Or benim hayalimdi. Zor zamanlar geçirdim, asla vazgeçmedim. Her zaman daha iyisini yapmaya çalışmaya devam ettim. Şu anda bu yüzden çok daha mutluyum. Florentino Perez benim her zaman yanımda durdu, desteğini gösterdi" ifadelerini kullandı.

Fransız golcü için hazırlanan videoda Jose Mourinho, Carlo Ancelotti ve Zinedine Zidane açıklamalarda bulundu. Jose Mourinho, Karim Benzema için "Benzema, ne Ballon d'Or ne de başka bir ödülle ilgileniyor. O, takımıyla ilgileniyor" dedi. Carlo Ancelotti ise, "Cristiano gittikten sonra takımın sorumluluğu Karim'e kaldı. Karim'in kişiliği, bununla baş etmesini sağladı. Karim Benzema, bir şarap gibi. Gün geçtikçe daha iyi oluyor" diye konuştu. Zinedine Zidane da Karim Benzema için "Benzema'nın geçen sezon son anlarda attığı gollerin hiçbiri şans değildi. O, son saniyeye kadar fark yaratabilecek bir oyuncu" açıklamsını yaptı.

Karim Benzema bu video oynatılırken gözyaşlarına hakim olamadı. Tecrübeli futbolcu, "Yaş, sadece bir sayı. Önemli olan kararlılık. Kafamdaki hayaller, beni daha iyisini yapmaya itti" dedi. Yıldız futbolcunun ailesi daha sonra sahneye çıkarak ödül töreninde poz verdi.

1956'DAN SONRA BİR İLK

Real Madrid'in 34 yaşındaki Karim Benzema, Ballon d'Or tarihine geçti. Fransız futbolcu, 1956'dan bu yana Ballon d'Or'u kazanan en yaşlı futbolcu unvanının sahibi oldu.

Başakşehir'in tecrübeli on numarası Mesut Özil, Real Madrid'den eski takım arkadaşı Karim Benzema'yı ilk tebrik eden isimler arasında yer aldı. Mesut Özil paylaşımında, "Benzema, sana her zaman bu ödülü bir gün alacağını söyledim. Hak ediyordun. Seninle gurur duyuyorum kardeşim" ifadelerini kullandı.