Eski TFF yöneticisi krizi açıkladı! 'Hamit ALtıntop, Kuntz'un altını oydu, Abdullah Avcı ile anlaştı'

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda sıkıntılar olduğu iddia edilmiş ve değişiklik yaşanacağı konusunda ciddi söylentiler olmuştu. Abdullah Avcı ile anlaşıldığı ve Stefan Kuntz'un görevden alınacağı yazılırken TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, iddiaları yalanladı. Konunun detayları ise ortaya çıktı.

Milli Takım'da teknik direktör krizi yaşanıyor. İki gün önce Fanatik'in yaptığı özel habere göre Stefan Kuntz ile yollar ayrılmaya çok yakındı ve göreve Abdullah Avcı getirilecekti.
Haber gündeme otururken çok geçmeden TFF Başkanı'ndan açıklama geldi.

Başkan Mehmet Büyükekşi, "Öyle bir şey yok, Kuntz ile deva ediyoruz" deyince kafalar karıştı. Bu ciddi iddianın nereden ortaya çıktığı ve neden yalanlandığı merak edilirken olayın detayları ortaya çıktı.

Sabah gazetesine konuşan Milli Takımlar eski sorumlusu Selim Soydan, tüm detayları anlattı. Soydan, federasyonda yaşanan krizin detaylarını açıkladı.

Eski yönetici, yaşananları şöyle anlattı:

Beni tanırsınız, dedikodu ile konuşmam. Olay şu şekilde gerçekleşiyor: Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, bizzat kendisinin göreve getirdiği Stefan Kuntz ile bir oyuncu konusunda ters düşüyor.

Oynatmasını istediği bir futbolcu oynatılmayınca Kuntz ile arası açılıyor, ki Kuntz önceden onu hep dinlemiş. O günden beri Hamit, Kuntz'un altını oyuyor. TFF'de de ayrılık konusunu gündeme getiriyor ama sonuca bağlayamıyor.

Bunun üzerine emrivaki yaparak Abdullah Avcı ile görüşüyor ve anlaşıyor. Avcı'nın değerli bir hoca olduğu ve göreve layık olduğu kesin; ancak hiç kimse A Milli Takımı keyfine göre yönetemez.

Altıntop, Avcı ile anlaşıyor ve Başkan Mehmet Büyükekşi'ye konuyu açıyor. Ancak Büyükekşi veto ederek, "Görev süremizin bitmesine 40 gün kalmışken böyle değişiklik olmaz" karşılığını veriyor.

TFF'de yeni seçim tarihinin ise 22-23 Haziran olduğu öğrenilmişti. Büyükekşi, yeni seçimde de aday olacağını açıklamıştı.