Lionel Messi'den asrın imzası! PSG'den ayrılıyor, AFP rekor anlaşmayı duyurdu

Fransız devi PSG'de Lionel Messi dönemi bitiyor. Son dönemde Suudi Arabistan'a izinsiz gitmesi nedeniyle kadro dışı bırakılan ancak özür dilemesinni ardından yeniden takıma dönen Arjantinli yıldızın yeni takımını duyurdular. Messi, transferinin tamamlanmasının ardından devasa bir kazanç elde edecek.

Lionel Messiden asrın imzası PSGden ayrılıyor, AFP rekor anlaşmayı duyurdu

Sezon sonunda PSG ile sözleşmesi bitecek olan Lionel Messi'nin geleceği hakkında çılgın bir iddia gündeme geldi. AFP, Messi'nin yeni takımını duyururken Arjantinli yıldız devasa bir maaş kazanacak.

KADRO DIŞI KALDI

Son olarak izin almadan Suudi Arabistan'a seyahat eden Lionel Messi PSG yönetimi tarafında iki hafta süreyle kadro dışı bırakıldı. Yaşananlardan sonra konuşan PSG teknik direktörü Christophe Galtier ilk defa düşüncelerini bildirdi.

MESSI'DEN AÇIKLAMA

Messi'den de açıklama gecikmedi. Arjantinli süperstar, "Her zaman olduğu gibi, maçtan bir gün sonra da izinli olacağımızı düşünmüştüm. Suudi Arabistan gezisini organize ettim ve iptal edemedim. Takım arkadaşlarımdan özür diliyorum ve kulübün hakkımda vereceği kararı bekliyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Lionel Messi, Suudi Arabistan gezisini pazartesi ve salı günleri idman olmayacağına yönelik yüksek ihtimal üzerinden planladı. Çünkü hafta arası maçı yoktu ve 7 Mayıs Pazar günü oynanacak mücadele öncesinde pazartesi ve salı günlerinin izinli geçmesi muhtemeldi. Fakat işler, planladığı gibi gitmedi. Ligde iç sahada alınan Lorient yenilgisi sonrası PSG, antrenmanlara pazartesi gününden başlama kararı aldı. Ancak oyuncu Fransa dışında olduğu için artık çok geçti. Performansı ve maliyeti nedeniyle son dönemde taraftarların da çok eleştirdiği Messi'yi, PSG bu nedenle kadro dışı bıraktı.

ANTRENMANLARA GERİ DÖNDÜ

Fransa Ligue 1'in 33. haftasında 3-1 kaybedilen Lorient maçının ardından izinsiz bir şekilde Suudi Arabistan'a gittiği için kadro dışı bırakılan ve ardından özür dileyen Lionel Messi, bu sabah Paris Saint-Germain tesislerine gelerek antrenmanlara başladı.

TRANSFER TAMAMLANDI

AFP'de yer alan habere göre Lionel Messi'nin yeni takımı belli oldu. Müzakerelere yakın bir kaynağın verdiği bilgilere göre yıldız futbolcunun Suudi Arabistan'a transferi tamamlandı.

Transfer duyuran kaynak şu sözleri dile getirdi: "Messi transferi bitti. Gelecek sezon Suudi Arabistan'da oynayacak. Sözleşme olağanüstü. Çok büyük. Sadece bazı küçük detaylar kaldı. PSG sözleşmesini yenilemek isteseydi, bu daha önce yapılırdı."

Lionel Messiden asrın imzası PSGden ayrılıyor, AFP rekor anlaşmayı duyurdu

DUDAK UÇUKLATAN MAAŞ

Ünlü gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre ise Al Hilal, Arjantinli yıldız için kesenin ağzını açtı ve sezon başına 400 milyon euroluk bir teklif üzerinde duruyor.

RONALDO-MESSİ REKABETİ YENİDEN

Eğer Messi'nin Suudi Arabistan'a transferi gerçekleştirse Messi-Ronaldo rekabeti yeniden alevlenecek. Ronaldo da Manchester United'dan ayrılmasının ardından Al Nassr'a dev bir maaşla transfer olmuştu. 

BARCELONA'NIN İŞİ ZOR

Lionel Messi'nin ismi eski takımı Barcelona ile anılmış olsa da Finansal Fair Play nedeniyle Katalan ekibinin transferi gerçekleştirmesi ve Al Hilal'in teklifine yaklaşabilmesi beklenmiyor.