Joan Laporta Lionel Messi mesaisine başladı: Agüero'yu getiriyor

Barcelona'nın yeni başkanı Joan Laporta, seçilmesi halinde Lionel Messi'nin takımda kalacağını, başkasının seçilmesi durumunda ise Arjantinli yıldızın ayrılacağını düşündüğünü açıklamıştı. Laporta, Messi'nin gönlünü hoş tutmak için çalışmalar başladı ve bir diğer Arjantinli Sergio Agüero'yu gündemine aldı.

Barcelona'da yaz transfer dönemi için hazırlıklar başladı. Ligde şampiyonluk yarışını sürdüren ancak Şampiyonlar Ligi'nde PSG'ye erken elenen Barcelona, yeni başkanı Laporta ile eski günlerini arayacak.

Laporta, kendisinin seçilmesi halinde Messi'nin takımda kalma ihtimalinin artacağını iddia etmişti. Lionel Messi'nin sözleşmesi henüz uzatılmadı ancak kalma ihtimali artmış gibi görünüyor. Laporta da bunu kolaylaştırmak için kolları sıvadı.

Messi'nin vatandaşı ve yakın arkadaşı olan Sergio Kun Agüero'yu gündemine alan Laporta, Manchester City ile sözleşmesi bitecek olan Arjantinli yıldızı transfer edecek.

Sergio Agüero bu sezon Manchester City formasını 12 resmi maçta giyerken 2 gol attı. Arjantinli futbolcu Premier Lig'de çıktığı 7 maçta golle buluşamadı.

Erling Haland'ı da isteyen Barcelona, Norveçli yıldız için bütçe oluşturmak zorunda. Oyuncu satarak Haland'a kaynak oluşturmayı amaçlayan Laporta, ekibinden 'para edecek oyuncu' raporu istedi ve satış listesini hazırlamaya başladı.

Öte yandan teknik direktör Ronald Koeman ise hücum bölgesine öncelikle Memphis Depay'in transfer edilmesini istiyor. Ancak Laporta'nın Koeman ile yola devam etme konusundaki fikri henüz bilinmiyor. Yeni bir hocayla yeni bir yapılanmaya gidilebilir.

Barcelona için sık sık Xavi iddiaları ortaya atılıyor. Xavi Hernandez'in Messi ile olan yakınlığın da biliniyor. Xavi son olarak "Tamamen bana emanet edilmiş bir sistemle Barca'da çalışabilirim. Aksi takdirde benim gelmem doğru olmaz" demiş ve yönetimden tam yetki istemişti.