EURO 2020'de yaşadığımız hezimetin ardından 2022 Dünya Kupası elemelerinde de 6-1'lik Hollanda yenilgisi sonrası 3. sıraya düşen ve turnuvaya katılma şansını zora sokan A Milli Futbol Takımımızda Şenol Güneş ile yollar ayrılmıştı. Yeni teknik direktör arayışları derhal başlarken TFF yöneticisi Hamit Altıntop, Almanya'da Joachim Löw, Jürgen Klinsmann gibi isimlerle görüşmüştü ancak Hamit Altıntop'un Stefan Kuntz ile yüzde 90 anlaşma sağladığı öne sürüldü. Teknik direktörle ilgili son kararı TFF Başkanı Nihat Özdemir verecek.

1- Joachim Löw

Hamit Altıntop ilk olarak –Almanya Milli Takımı'ndan ayrılan- Joachim Löw'ün kapısını çaldı. İlk görüşme olumlu geçse de detaylarda pürüzler çıkınca Alman teknik adamdan vazgeçildi.

2- Jürgen Klinsmann

Hamit Altıntop'un bir sonraki adresi Jürgen Klinsmann oldu. 57 yaşındaki Alman hoca ile kurulan ilk temas olumlu geçti ancak henüz son karar verilmiş değil. Jürgen Klinsmann son olarak Hertha Berlin'i çalıştırmıştı.

3- Stefan Kuntz

TFF yöneticisi Hamit Altıntop son teması ise Stefan Kuntz ile kurdu. Sabah'ın haberine göre Almanya U21 Milli Takımı'nı çalıştıran Stefan Kuntz ile yüzde 90 anlaşma sağlandı. Konuyla ilgili son kararı TFF Başkanı Nihat Özdemir verecek. Eski bir forvet olan Stefan Kuntz, 1995-96 sezonunda Beşiktaş forması giymişti.