Galatasaray’da Fernando Muslera’nın kafası karıştı! Dolandırıldıktan sonra kendisini toparlayamadı

Galatasaray’ın son oynadığı Karagümrük ve Beşiktaş maçlarında iki kritik hata yapan kaptan Muslera’nın düşüşünde iki neden gösterildi. Özellikle banka dolandırıcılığında kaybettiği büyük para etken oldu.

Galatasaray’da son iki maçta kalesinde 6 gol gören ve yenilen gollerde hatalarıyla dikkat çeken Muslera’nın performansı tepki topladı. Eski performansından uzakta olan tecrübeli eldivenin bu duruma düşmesinin ardında hem fiziksel hem de mental olarak yaşadıklarının etkili olduğu vurgulandı.

Bir bankada yaşanan dolandırıldık olayında, Muslera’nın, mal varlığını tamamen kaybettiği şeklinde iddialar öne sürülmüştü. Ancak kulüp kaynakları, “Para kaptırdığı doğru... Ancak bu rakam yaklaşık 1.5 milyon dolar” diyerek iddiaları yalanladı. Kaptan Muslera’nın, bu durumdan etkilenmiş olabileceğinin de altı çizildi.

Uruguaylı file bekçisinin düşüşündeki diğer bir nedenin ise sakatlıktan dönüşünün istenen düzeyde olamaması gösterildi. Tecrübeli eldivenin, sakatlık sonrası iyileşmesene rağmen formsuzluğu dikkat çekti. Trabzon maçında sakatlanan ve öngörülen süreden erken dönen Uruguaylı eldiven bir türlü istenen düzeye gelemedi.

BU KAÇINCI KURBAN?

Muslera’nın oyunu geriden kurma sevdasının son kurbanı ise Oliveira oldu. Tecrübeli eldivenin bu pasları yüzünden, geçen sezon Taylan ve Berkan, tartışılan isimler haline gelmişti. Özellikle de Taylan’ın Galatasaray kariyeri de belki de bu yüzden sonlanmıştı. Bu sezon da yine Trabzonspor maçında Torreira’ya böyle bir pas veren Muslera, vatandaşının gol yedirmesine sebep olmuştu. Karagümrük maçında da hatalı pas veren ve yenilen golleri izleyen Muslera, Beşiktaş karşısında da Oliveira’ya adeta tuzak kurdu.

ŞAMPİYONLUK SÖZÜ

Galatasaray’da 3-1 kaybedilen Beşiktaş maçı sonrası, “şampiyonluk sözü” verildi. Vodafone Park’taki yenilgi sonrası büyük üzüntü yaşayan futbolcuların, Teknik Direktör Okan Buruk ve Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur’a, “Bize yakışmayan bir yenilgi aldık. Hatamızın farkındayız. Şimdi kenetlenecek ve kalan 5 maçta üzerimize düşeni yapacağız. Size şampiyonluk sözü veriyoruz” dedikleri öğrenildi.

Oyuncuların çok üzgün oldukları ama şampiyonluk konusunda da en ufak bir tereddüt yaşamadıkları bildirildi. Buruk ve Timur’un ise oyuncuları teselli ederek, “Sizinle nasıl bu noktaya geldiysek, sonunu da getireceğiz” yanıtını verdikleri belirtildi. Galatasaray’da yenilgiye rağmen rakıma 2 gün izin verildi. Başakşehir maçının gelecek hafta pazartesi olması nedeniyle alınan yenilgiye rağmen programda değişikliğe gidilmediği belirtildi. Oyuncuların kafalarını dağıtıp, toparlanması için böyle bir karar verildiği belirtildi.

‘SEBA VE YETEN’İN KEMİKLERİ SIZLAR’

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, Beşiktaş Asbaşkanı Serhat Çetinsaya’nın yaptığı paylaşımlara tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Yazgan, “Maçtan önce hadsiz bir şekilde pusu kültürü diye açıklama yaptılar, maçtan sonra asbaşkanları sosyal medyadan ahlak yoksunu bir paylaşımla seviyeyi daha da aşağıya çekti” ifadesini kullandı. Eray Yazgan, “Umarız kendisi, temsil ettiği asırlık camiaya yakışır bir yönetici hüviyetine kavuşur. Aksi halde Süleyman Seba’nın, Hakkı Yeten’in kemiklerini daha çok sızlatır. Bu vesileyle Beşiktaş kulübünü galibiyetlerinden dolayı bir kez daha tebrik eder, tüm emekçilerin bayramını kutlarım” dedi.

OLİVEİRA: HADİ DÖVÜŞELİM

Muslera ile yaptığı ortaklaşa hata sonrasında Galatasaray’ın ikinci golü yemesine neden olan Sergio Oliveira, sonuna kadar mücadeleye devam edeceğini ifade etti.

Sosyal medya hesabından durumu açıklayan sarı-kırmızılı futbolcu, “Dün (önceki gün) benim için ve hepiniz için çok zor bir gündü. Kulübümü ve taraftarları hayal kırıklığına uğratmış olabileceğimin farkındayım ama sonuna kadar savaşacağımın da bilincindeyim. Bu kulübe çok şey verdim ve bunun için kalbimi ve ruhumu vermeye devam edeceğim. Kulübümü arkadaşlarımı ve tüm taraftarları seviyorum. Ben bir Aslanım ve sonuna kadar da Aslan olmaya devam edeceğim. Hadi dövüşelim” diye yazdı.

Galatasaray’da Fernando Muslera’nın kafası karıştı Dolandırıldıktan sonra kendisini toparlayamadı