29 Aralık 2022 tarihinde vefat eden efsane futbolcu Pele, Brezilya'yı ve dünyadaki hayranlarını yasa boğmuştu. Pele'nin vefatının ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Maria do Socorro Azevedo isimli bir kadın, Pele'nin kızı olabileceği iddiasıyla ortaya çıktı.
 

Brezilyalı efsane futbolcu Pele geçtiğimiz yılın son günlerinde hayatını kaybetmişti. Kolon kanseri tedavisi gördüğü hastanede dünyaya gözlerini yuman Pele'nin ardından Brezilya'da milli yas ilan edilmişti. Aradan geçen birkaç ayda ise Pele'nin mirasıyla ilgili şaşırtan bir gelişme yaşandı.


Mevcut bilgilere göre Pele, hayatı boyunca 3 defa evlendi ve resmi olarak 7 çocuğu oldu. 6 da torunu olan Pele'nin 12 milyon sterlinlik (kimi kaynaklara göre bildirilmeyen mallarla beraber bu meblağ 75 milyon sterline çıkıyor) mirası buna göre bölünecekti.


Ancak Maria do Socorro Azevedo, Pele'nin kendi babası olabileceğini ve annesiyle ilişkisi olduğunu iddia ediyor. Mirror'a ulaşan bir kaynak ise Pele'nin vasiyetinde bu durumu belirttiğini öne sürdü. Habere göre Pele vasiyetinde başka bir kızı daha olabileceğini ve bu durum DNA testiyle doğrulanırsa mirasının bir kısmının ona verilmesi gerektiğinden bahsetti.


Haberin detayında, "Görünen o ki Pele, yeni bir mirasçıyı ailesine bildirmek için kendisi söylemek yerine vasiyetini kullanmış" denildi.


Geçtiğimiz aylarda Pele'nin üvey kızı Gemima Lemos McMahon da mirasın varisi olmak için mahkemeye başvurmuştu. Gemima, Pele'nin ikinci eşi Assiria'dan olan kızıydı.


Pele, 29 Aralık 2022 tarihinde Sao Paolo'da tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti. Efsane ismin külleri, babasının ve kardeşinin küllerinin de konulduğu dikey mezar "Memorial Necropole Ecumenica"ya konulmuştu.


Memorial Necropole Ecumenica, Pele'nin buraya gömülmesi nedeniyle oldukça merak uyandırmıştı. Gökdelen bina şeklindeki bu yapı 1991 yılında inşa edildi ve Santos, Marape'de bulunuyor. Pele'nin futbola başladığı ve cenaze töreninin de yapıldığı Urbano Caldeira Stadı veya diğer adıyla Vila Belmiro'ya bakan gökdelen mezarlık, 16 bin merhumun küllerinin saklanabileceği bir kapasiteye sahip.


Guinness Rekorlar kitabına göre dünyanın en yüksek dikey mezarlığı olan anıt tam 32 katlı.


Bu anıtta naaşlar için özel odalar bulunuyor ve bu odalarda vefat eden kişilerin aileleri için özel ayin bölümleri, mahzenler, krematoryum, eşya dolapları ve türbe var. Ayrıca yapıya ait bir manzaralı teras, terasta restoran, şelaleli tropikal bahçe ve klasik otomobil müzesi var.

Yapının kurucusu Pepe Altstut, bir klasik araba hayranı olduğu için zemin kattaki bahçe ve şapelin hemen yanına otomobil sergisi açmış. Pele'ye 1974 yılında attığı 1000'inci golünün anısına verilen Mercedes Benz 280-S model aracın da bulunduğu mezarlık, Pele için oldukça özel bir yer. 1991 yılında Memorial Necropole Ecumenica'yı açan Altstut, "A Tomb With A View" adlı belgeselde, Pele'nin burayı tercih etme sebebine paralel şekilde, bu yapının "ahiretin huzurunu" temsil ettiğini söylüyor.

Editör: Haber Merkezi