PSG'den tarihi Messi kararı! Nasser Al-Khelaifi, Arjantinli yıldıza acımadı

Paris Saint Germain'de Messi şoku yaşanıyor. Arjantinli yıldızın Lorient maçının ardından izinsiz bir şekilde Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaret, PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi'yi çileden çıkardı. Arjantinli yıldız için çok konuşulacak bir karar alındı.

2021 yazında gözyaşları eşliğinde Barcelona'dan ayrılarak PSG'ye imza atan Lionel Messi için bir dönem daha kapanıyor. PSG'nin geçtiğimiz haftasonu oynadığı ve 3-1 mağlup olduğu Lorient karşılaşmasının ardından Suudi Arabistan'a izinsiz bir ziyaret gerçekleştiren Arjantinli yıldız için çok konuşulacak bir karar alındı. PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi''yi çileden çıkaran Messi için artık yolun sonu göründü.

Lionel Messi'nin Arjantin ile tarih yazdığı Dünya Kupası'nda PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi, yıldız oyuncuyla sözleşme uzatmak istediklerini açıklamıştı. Fransız basınına konuşan Başkan Khelaifi, "Messi'nin PSG'de çok mutlu olduğunu binlerce kez doğruladım. Bence kalmak istiyor. Dünya Kupası'ndan sonra kendisiyle görüşeceğiz. Her iki taraf da sözleşme uzatmayı istiyorsa neden olmasın." açıklamasını yapmıştı.

Messi ise bu süreçte sessizliğini korudu. 2021 yazında PSG ile 2 yıllık sözleşme imzalayan ve Haziran'da kontratı bitecek olan Arjantinli yıldız, Nasser Al-Khelaifi'nin yeni sözleşme için yaptığı açıklamaları yanıtsız bıraktı.

BARCELONA İDDİALARI

PSG ile henüz sözleşme yenilemeyen Lionel Messi'nin Barcelona'ya geri dönüş hazırlığında olduğu iddia edildi. Mundo Deportivo'nun haberine göre, Finansal Fair Play Kuralları'nın kıskacından olan kulüp, Messi'ye yapacağı teklifi önce La Liga'nın yönetiminin onayına sundu.

Barcelona'nın, La Liga yönetiminden gelecek cevabın ardından Lionel Messi için resmi girişimlere başlayacağı kaydedildi. La Liga yönetiminin, Katalan devine kısa süre içinde cevap vereceği belirtildi. Ayrıca, La Liga Başkanı Javier Tebas'ın Messi için söylediği sözlerin ve davranışlarının transfer için olumlu işaret olarak kabul edildiği aktarıldı.

Tebas'ın, Barcelona'nın bu yaz en büyük projesi olan Lionel Messi'nin geri dönüşü konusunda iş birlikçi bir tutum sergilediği ifade edildi. Barcelona'nın, Messi'ye ise bir ya da iki yıllık sözleşme teklif etmeyi düşündüğü vurgulandı.

Ancak kulübün Arjantinli yıldız için iki yıllık kontrat süresine daha fazla ağırlık verdiği ifade edildi. Bunun nedeni olarak Messi'nin 2 yıllık kontrat süresinde, gelecek yıl kutlanacak 125. yıl etkinliklerde yer alabilecek olması gösterildi. Barcelona'nın bu sayede daha fazla gelir etme etmeyi amaçladığının altı çizildi. Öte yandan Messi'nin, 25 milyon euro maaşla La Liga'ya tescil edilebileceği kaydedildi. Bu rakamın, Arjantinli yıldızın Barcelona'daki ilk dönemindeki maaşının dörtte biri olduğu hatırlatıldı.

PSGden tarihi Messi kararı Nasser Al-Khelaifi, Arjantinli yıldıza acımadı

MESSI, LORIENT FACİASI SONRASI İZİNSİZ OLARAK SUUDİ ARABİSTAN'A GİTTİ

Ligue 1'de şampiyonluk mücadelesi veren PSG, pazar günü sahasında Lorient'e karşı aldığı şok edici mağlubiyet ile 75 puanda kalırken, Marsilya, PSG'yi 70 puanla ikinci sıradan takip ediyor. Karşılaşmada 90 dakika forma giyen Messi, maçın ardından ailesi ile birlikte Suudi Arabistan şehri Riyad'a gitti.

L'Equipe'nin haberine göre, Messi'nin yapmış olduğu seyahat teknik direktör Christophe Galtier ve futbol danışmanı Luis Campos'tan izin alınmadan gerçekleşti. Kulübün yapılan geziye karşı çıktığı ve takımda huzursuzluk yarattığı söyleniyor.

Suudi Arabistan'a giden Messi, sosyal medya hesabından paylaşmış olduğu gönderide "Suudi Arabistan'ın bu kadar yeşil olduğunu kim düşünürdü? Fırsat buldukça, ülkenin harika yerlerini keşfetmeyi seviyorum." açıklamasını yaptı.

Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed Al-Khateeb, ülkesine gelen Messi için, "Suudi Turizm Büyükelçisi Lionel Messi ve ailesinin Suudi Arabistan'daki ikinci tatilinde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum." dedi

PSGden tarihi Messi kararı Nasser Al-Khelaifi, Arjantinli yıldıza acımadı

AL-KHELAIFI, MESSI'YE ACIMADI! PSG'DEN TARİHİ KARAR

Lionel Messi'nin izinsiz olarak Suudi Arabistan'a gitmesi ve Pazartesi günü yapılan idmana katılmaması PSG yönetimini çileden çıkardı. 

Paris Saint-Germain, yıldız futbolcusu Lionel Messi ile ilgili flaş bir karara imza attı.

RMC Sport'ta yer alan habere göre, kulüp yönetiminin, Messi'nin Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretten bir hayli rahatsız olduğu belirtildi. Bu nedenle kulübün Arjantinli yıldızı 2 hafta kadro dışı bıraktığı aktarıldı.

Messi'nin bu süre içerisinde takımla birlikte antrenman yapmayacağı ve haftalık maaşını da alamayacağı ifade edildi.

PSGden tarihi Messi kararı Nasser Al-Khelaifi, Arjantinli yıldıza acımadı

L'EQUIPE: GELECEK SEZON OLMAYACAK

Öte yandan L'Equipe, Lionel Messi'nin, gelecek sezon Paris Saint-Germain forması giymeyeceğini öne sürdü.

PSG ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek ve adı başta eski takımı Barcelona olmak üzere birçok takımla anılan Messi'nin, Fransız ekibinin bu kararı sonrası yapacağı hamle büyük bir merak konusu oldu.

Paris Saint-Germain forması altında bu sezon 37 maçta sahaya çıkan Arjantinli süper star, 20 gol attı ve 19 asist yaptı.

LE PARISIEN: AYRILIK SÜRECİ BAŞLADI

Fransa'nın önde gelen bir diğer gazetesi Le Parisien "Messi ile PSG arasında ayrılık süreci başladı" başlığını kullandı. Haberde Messi'nin Suudi Arabistan ziyaretinin oldukça büyük tepki gördüğü ve bu hareketin ayrılıkla sonuçlanabileceği aktarıldı.

Le Parisien'de yer alan haberde "PSG'nin izni olmadan Suudi Arabistan'a seyahat ettiği için Lionel Messi, yönetim tarafından kadro dışı bırakıldı. Bu durum, PSG ile Messi arasındaki bağın ilk kopuşu olabilir." denildi.

PSGden tarihi Messi kararı Nasser Al-Khelaifi, Arjantinli yıldıza acımadı

MUNDO DEPORTIVO: KADRO DIŞI KARARI MESSI'YE BİLDİRİLMEDİ

İspanya'dan Mudo Deportivo, Fransız basını kaynaklı "Messi iki hafta süreyle kadro dışı bırakıldı" haberini doğruladıklarını okuyucularına aktardı. Nasser Al-Khelaifi'ye yakın bir kaynak "Kimse PSG'nin üzerinde değil. Taraftarlar oyuna ve disiplin eksikliğine kızgın ve bu iyi bir örnek değil. Messi'nin kimseden farkı yok. Bir iş meselesi için binlerce kilometre gidiyorsanız, kulüpten izin almanız gerekir. Aşılmayacak çizgiler var." açıklamasında bulundu.

Haberde kadro dışı kararınının henüz Messi'ye bildirilmediğne yer verildi. Haberde Messi'nin sözleşmesinin bitmesine 2 aydan az bir süre kala herhangi bir yenilemenin söz konusu olamayacağına da dikkat çekildi.

Editör: Haber Merkezi