İmza töreni öncesinde konuşan BRTK Müdürü Meryem Özkurt, 25 Aralık’ta Bayrak Radyosu’nun 58’inci Kuruluş yıldönümünün kutlanacağını, bu çerçevede bir dizi etkinlik düzenlemeyi planladıklarını söyledi.
 
Etkinlikler çerçevesinde, 25 Aralık günü 1963 yılından bugüne BRT’nin kat ettiği sürecin anlatılacağı ve 7 bin adet, 58 sayfa basılacak olan “Bayrak Gazetesi”nin de bulunduğunu açıklayan Özkurt, kutlamaların 20 Aralık tarihinde Bayrak FM konseri ile başlayacağını açıkladı.

Hafta içerisinde BRT atıklarından oluşan sergi, panel ve Bayrak Radyosu’nun eski binası olan Posta Dairesi’nin önünde yer alacak canlı yayınlar yapılmasının planlandığını belirten Özkurt, kutlamaların kurumda gerçekleştirilecek resepsiyon ile tamamlanacağını açıkladı.

Özkurt konuşmasında, gazete ve bilbordların tüm giderlerini karşılayacak olan çözüm ortağı Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir’e teşekkürlerini iletti.

Kuzey Kıbrıs Türkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir ise “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 58’inci kuruluş yıldönümünü kutladıklarını ifade ederek, BRTK’nın yürüttüğü projeye ortak olmaktan gurur duyduklarını söyledi. 

 Küçüközdemir, “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu çalışanlarına da kurumun bugünlere gelmesinde ortaya koydukları çabalardan dolayı teşekkür ediyor ve kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından iki kurum arasında işbirliği protokolu imzalandı.

Protokole, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt ile Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir imza koydu.
 
İmza töreninde Kuzey Kıbrıs Marka İletişim Müdürü Özlem Kavaz Soykan, Bayrak Gazetesi Koordinatörlüğü’nü yapan BRT Radyo Haber Amiri Selda İçer, Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İleişim Uzmanları Gülten Karanfiloğlu ile Selin Cansunar Üresin de hazır bulundu.